Klar tale fra kommunestyrepolitiker Hege Gjerdrum i Målselv Venstre. Hun ønsker ikke å tilhøre et parti som går inn i regjering sammen med Fremskrittspartiet.

Lokalt forankra

– Jeg er en lokalt forankret Venstre-dame og hvis forhandlingene ender med at Venstre går i regjering går jeg ut. Jeg har det svært vanskelig først og fremst med Sylvi Listhaug, men det er mye med Frp-politikken som ikke er bra. Går vi inn i regjering vil vi måtte støtte politikken offentlig, og jeg er redd Venstre i då måte vil måtte svelge mange kameler, sier Gjerdrum.

– Jeg synes partiet har tøyd strikken langt nok, sier Gjerdrum.

Gode forhandlinger

Hvis Gjerdrum skulle finne det levelig med å bli i Venstre må partiet gjøre knallgode forhandlinger med de to regjeringspartiene.

Det er særlig Sylvi Listhaugs og Frps innvadringspolitikk som faller Gjerdrum tungt for brystet.

– Hun er den jeg har det vanskeligst med. Hun har veldig enkle svar på kompliserte saker. Jeg finner det vanskelig å ha noen som skryter av at vi nesten ikke har noen innvandrere på døra, når vi vet at verden ikke har forandret seg siden 2015. Også tilbakesendingen av asylbarn er noe jeg reagerer veldig på, sier Gjerdrum, som sier hun gjerne skulle sett at hun fant en bedre innvandringspolitikk hos Arbeiderpartiet.

Uavhengig

Skulle Gjerdrum gå til det skritt å melde seg ut av Venstre vil hun fortsette ut kommunestyreperioden i Målselv som uavhengig representant.

– Det er ikke noe problem, sier hun.