Seks kommunalt ansatte er med i vaktordningen der kommunen leaser en hjullaster og en traktor. Teknisk sjef i Salangen kommune, Reidar Berg forteller at brøytinga har gått bra så langt etter at de overtok.

– Dere har ikke fått klager?

– Vi fikk inn noen klager den første helga vi brøyta. Men da kom det jo kolossalt med snø, ingen klarte jo å ta unna snøen den gangen, sier Berg.

– Trives godt med jobben

– Etter den helga har det vært helt stille, vi har faktisk fått skryt. Det har gått seg til på en bra måte, sier Berg.

– Og de ansatte trives med jobben?

– Ja, jeg tror de trives veldig godt. De virker veldig motivert. Selv de som var mest skeptisk hos oss synes dette er veldig interessant, sier Berg.

Det bekrefter ett av brøytemannskapene, Kjell Sørensen.

Han forteller også at maskinene fungerer bra.

– Ja, vi trives godt med jobben. Jeg vil si at vi har truffet ganske godt med valg av maskiner, de fungerer bra. Og vi har fått skryt fra folk i forhold til den jobben vi gjør, sier han.

Tidligere var det Sjøvegan Transport & Maskin som hadde rodene kommunen har nå. Med mål om en innsparing på over 700.000 kroner gikk flertallet i kommunestyret sist vinter inn for at kommunen overtar brøytinga i Sjøvegan sentrum og roden vest for Medby.

Et eget regnskap

– Det er for tidlig å si noe om hvordan vi ligger an nå. Vi vet vi har strødd litt mer enn vi beregnet på grunn av spesielle forhold. Men det kan jevne seg ut utover vinteren. Vi kommer til å kjøre et eget regnskap for å se hvordan vi kommer ut opp imot det vi tidligere betalte for brøytinga. Det skal vi ha full kontroll på. Ingenting tyder nå på at anslaget vårt ikke holder stikk, sier Berg.