Fylkesleder i Troms Venstre Irene Dahl deltok på helgas landstyremøte hvor det ble vedtatt å gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet. Hun var en av de som ikke ønsket å gå inn i forhandlinger.

Troms

Videre påpeker hun at de vil ligge press innad i partiet for at sakene som berører Troms og den kommende nye regionen blir løftet opp.

– Det er viktig at Troms interesser blir ivaretatt i forhandlingene. Vi vil spille inn at man må fortsatt kjempe Nord-Norgebanen, selv om den er med i national transportplan, skal den utredes og her må en gjøre det skikkelig og raskt, slik at banen kan bli realisert. Vi i Troms vil også kreve et langsiktig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Så har man forsvar og hovedbase for helikopter på Bardufoss. En dedikert helikopterstøtte er viktig, sier Dahl.

Også arbeidet med den nye regionreformen blir viktig med tanke på arbeidsoppgavene som skal komme på plass.

– I Tromsø vil vi at det skal satses på grønn byutvikling og offentlig transport. Også i distriktene blir det å ivareta hensyn viktig og det er her regionreformen kommer inn. En må få tilstrekkelige oppgaver og bli satt til å drive næringsutvikling, slik at den nye regionen får et sterkt samfunsutviklingsansvar - gjeldende for hele regionen, sier fylkeslederen.

Tøffe forhandlinger

Dahl tror det blir tøffe forhandlinger Venstre nå skal inn i.

– Jeg tror at det på flere områder generelt blir tøffe forhandlinger, det har også alle tre partilederne signalisert. Vår partileder vår går inn i dette med et ønske og ser mulighet for gjennomslag. Men det er bra man får forhandlingene ned på bordet, før det hele eventuelt blir avgjort.

– Men det er stor avtand mellom partiene på noen områder.

– Klima og miljø og integrering er områder vi ligger langt fra hverandre, mest med tanke på Frp. Men det blir spennende og tøffe forhandlinger, avslutter Dahl.

Venstre skal inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet over nyttår.