– Jeg tror at det kanskje er helt avklart noen dager uti neste uke om det blir noe av, sier Frank Berntzen til Folkebladet.

For han er klar over at den største utelivssesongen står for trappene. I kjølvannet av Pinne-konkursen jobber Berntzen derfor med å få igang noe aktivitet før jula og i romjula.

Eierne begjærer Pinne konkurs - les saken her.

– Hva står det på?

– Det står på litt praktiske ting, blant annet at jeg må ha noen til å kunne jobbe — det bruker jo å være en fordel. Det må også være en plan på ting, for det er ikke bare å åpne dørene og prøve å lage til noe arrangement, konsert eller noe.

Fra flere hold er det uttrykket forventning til hva Berntsen vil foreta seg etter Pinne-konkursen. Mange har uttrykket ønsket om at Ottos gjenoppstår.

– Har du fått mange tilbakemldinger fra folk?

– Nei, men nå er jeg heller lite på Facebook, så jeg aner ikke hva som skjer der. Jeg omgås heller ikke så mye folk, så jeg vet ikke, sier Berntzen.

Ingen gjenåpning

Skulle fasiten bli den at det blir aktivitet i de gamle Pinne-lokalene i jula, er Berntzen klar på at det ikke er snakk om en gjenåpning av Ottos.

– Det er viktig for meg at at Ottos-navnet ikke knyttes til lokalitetene slik det er nå, så det er ikke snakk om noen gjenoppstandelse for Ottos, sier Berntzen.

– Hvorfor er det viktig for deg?

– Når folk nevner Ottos har de ulike assosiasjoner knyttet til det navnet, sikkert både på godt og vondt. Hvis jeg skal gjøre noe med Ottos-navnet så skal det være med en driftsform og med lokaliteter som jeg kan stå inne for. Da må jeg nesten starte med blanke ark og med de assosiasjoner folk måtte ha om det som en gang var Ottos, sier Berntzen.

Han poengterer for øvrig at det heller ikke er gjenåpning det handler om i denne omgang.

– Nå handler det om å få på plass litt aktivitet i jula og romjula. Målet er å få til aktivitet nesten hver dag, og så får vi se hva det blir til.

Bygdefest med Samlebandet

En happening er allerede klappet og klar for de gamle Pinne-lokalene. 29. desember blir det nemlig tidenes bygdefest og reunionskonsert med Samlebandet. Denne konserten skulle egentlig gå av stabelen 2. desember, men ble avlyst da Pinne gikk konkurs.

– Var det viktig for deg å få arrangert denne konserten?

– Noen har hengt meg ut for å være den direkte årsaken til at konserten ikke ble noe av, men nå er det slik at jeg som huseier har et særskilt ansvar — forpliktelser og betingelser — som jeg må overholde på en ordentlig måte. Da det ikke ble noen enighet før konserten opprinnelig skulle være, sa jeg til musikerne at jeg skulle prøve å få til noe, forklarer Berntzen.

Forsøk på gjenåpning strandet - les saken her.

Et lite dilemma er at de som hadde kjøpt billett til den opprinnelige konserten på Pinne nå må kjøpe ny billett.

– Det er ikke alle som skjønner systemet, men det som skjer er at billettsalget i forbindelse med den opprinnelige konserten forsvant i konkursboet — det er noe som ikke jeg rår over eller har noen muligheter til å påvirke. Det river i meg og er litt surt, sier Berntzen.