Så langt er det usikkert hvilke skritt politiet tar videre i saken. Det blir først klart etter helga.

Foreløpig ferdig med avhør

– Min klient har for så vidt kunne redegjøre for saken på en rimelig grei måte, men hun er fortsatt veldig syk, fortsetter Hansen.

– Har det veldig vanskelig

Hansen ønsker ikke kommentere hvorvidt hun er strafferettslig tilregnelig eller ikke før rettspsykiaterne kommer med sine konklusjoner. Men disse konklusjonene blir åpenbart viktige for sakens videre utvikling.

– Kan du si noe om hvordan den sikta kvinnen har det?

Tema: Samleside om Øyjord-drapet

– Jeg kan ikke si annet enn at hun er svært syk og har det veldig vanskelig, sier Hansen.

– Hva slags tidsperspektiv ser du for deg i denne saken nå?

– Det er politiet som styrer det, men jeg regner med at vi er et godt stykke inn i nyåret før en kommer til en avsluttende behandling av denne saken, sier Hansen.

– Dette er jo en skrekkelig sak for familiene på begge sider. Det er som lynet slår ned uventa og brutalt, fortsetter han.

– Har hun kontakt med andre enn deg som forsvarer?

– Jada, det er åpnet for kontakt med familien og ellers andre pårørende, sier Hansen.

Kommenterer ikke

– Så politiet har fått svar i forhold til hva som skjedde?

– Ja, det ligger i sakens natur, svarer Hansen.

– Betyr det at hun har erkjent det hun er siktet for?

– Det kan jeg ikke kommentere. Men vi har klart å gjennomføre avhørene på en grei måte med helsepersonell til stede hele tiden. Ofte kommer det kritikk mot helsevesenet, men jeg må berømme Åsgård sykehus, jeg har opplevd dem som særdeles ivaretakende i denne saken, sier Hansen.

Venter på rettspsykiatere

Lensmann Arnold Nilsen holder fortsatt fullstendig tett om hva som har kommet fram i avhørene. Han ønsker heller ikke å kommentere om politiet har klart å få et bilde av hva som skjedde på Øyjord.

– Vi fortsatte med avhør i går og i dag. Etter helga skal vi vurdere den videre fremdriften i saken. Vi skal summere det materialet vi har, så får vi se hva vi gjør videre. Jeg kan ikke med sikkerhet nå si hva vi har behov for å gå videre med, sier Nilsen.

– Vet du noe om hvor langt rettspsykiaterne har kommet?

– Nei, vi har ikke fått noe fra dem enda. De avslutter sitt arbeid i form av å sende en rapport. Vi må bare vente til de blir ferdig med sin jobb, sier Nilsen.