Lenvik kommunestyre tar stilling til spørsmålet om salg 14. desember.

Det er en egen arbeidsgruppe, satt ned for å vurdere etterbruk av kommunale bygninger, som står bak forslaget om å selge Ørneheimen og "blåbygget".

"Arbeidsgruppa fremlegger konkrete forslag til kommunestyret, i forhold til de bygninger og eiendommer som tidligere har vært omtalt. Det er ingen tvil om at kommunen må avhende noe av den bygninsmassen som i dag ikke er i bruk. Det anbefales derfor at det arbeidet kommer fortest mulig i gang", heter det i saksframlegget til kommunestyret.

Det påpekes at dette er første delbeslutning i prosessen som pågår vedrørende kommunale bygninger.

Ekstra store utgifter

I et referat fra arbeidsgruppa, som utreder etterbruk av kommunale bygninger, poengteres det at bare en liten del av Ørneheimen — et øvingslokale — er i bruk i dag. Gruppa viser til at det finnes eg alternativt øvingslokale på den nye ungdomsskolen. Samtidig poengteres det at Ørneheimen har en relativt stor og sentrumsnær tomt.

Gruppa har diskutert Heimly i sin helhet, og viser til at Lenvik kommune ikke lenger har leieinntekter etter at Hero mottakssenter la ned.

"Kommunen får ekstra store utgifter som følge av dette", påpeker det i referatet.

Gruppa foreslo opprinnelig salg av både blåbygget og administrasjonebygget, samt at sløydsalen og gymsalen rives. Innstillinga til kommunestyret er imidlertid å ta stilling til salg av blåbygget inkludert hensiktsmessig fradelt tomt.

Vil beholde Silsand ungdomsskole

I referatet til arbeidsgruppa tas det for øvrig til orde for å selge gamle Finnsnes ungdomsskole, samt å beholde Silsand ungdomsskole i kommunens eierskap. Disse to forslagene behandles imidlertid ikke av kommunestyret i denne omgang.

"I møtet ble det blant annet påpekt at den mest aktuelle fremtidige utnyttelse av anlegget er mulig ombygging til beboelse. Dette forholdet må utredes grundig", heter det i referatet om Silsand ungdomsskole.

Blåbygget — bak Heimly-bygget — vurderes også solgt. Foto: Stian Andre Lund