Finnsnes Forum, som er en interesseforening for næringslivet, har skapt det de ønsker skal bli en møteplass for ungdommen og for folket i de gamle posthus-lokalene i Finnsnes sentrum.

I forbindelse med at Finnsnes for øyeblikket er fri for en uteplass, har Finnsnes Forum i media tidligere sagt at de ville steppe inn for å se om de kunne gi et ekstra tilbud da de allerede hadde tenkt å ha ett arrangement i måneden, såkalte eventer, med litt ulike konsepter. Det hele sparkes igang med en åpningsfest i helga, og de har også planer om å lage til blant annet en 2. juledagsfest.

– Feil hatt

Folkebladet kjenner til at flere er kritiske til Finnsnes Forums planer, deriblant senterleder Stig Bergheim ved medlemsbedriften Amfi på Finnsnes.

– Jeg er forbauset over at de begynner med dette. Jeg synes de har tatt feil hatt på seg, sier Bergheim.

– Det er veldig fint at ting skjer i den lille byen vår på kveldstid og for barn, men jeg synes ikke det er rett aktør som gjør det. Finnsnes Forum skal være en næringsutviklings-organisasjon, som skal jobbe for næringslivet og for å få aktivitet til medlemmene sine. Med dette blir de nesten i konkurranse med næringslivet. Kanskje er det også med på å sparke bein under andre aktører også. Jeg synes dette blir feil. Tiltaket er bra i seg selv, men det er feil aktør som gjør det, sier han.

– Går i næringa

Hugo Nordnes, som er tidligere driver av Go2Gate og utestedet Pinne som ble konkurs for noen uker siden, er også kritisk.

– Jeg synes det er helt greit at næringsforeningen er eier og driver av Finnsnes i Fest, men det er klart at når det etableres en uteplass som går i konkurranse med det som er av utesteder så blir det feil, sier Nordnes.

Han sier han ser på initiativet som Finnsnes Forum nå tar med eventer som at de etablerer et utested i konkurranse med andre.

– Ja, jeg mener de går i næringa på andre aktører. I stedet for å være en støttespiller så blir de en konkurrent, som konkurrerer på helt andre grunnlag enn de som er i næringa, sier han.

– Mer attraktiv

Folkebladet var torsdag i kontakt med daglig leder i Finnsnes Forum, Tord Magnussen, hvor vi redegjorde for kritikken og ba om en kommentar til saken. Da Magnussen var for opptatt med torsdagens åpningsfest fikk vi kommentar fra Morten Karolius, styreleder i Finnsnes Forum, i en epost.

Karolius sier det er medlemmene som utgjør Finnsnes Forum og at det er de som bestemmer retning og strategi for hvordan Finnsnes Forum skal oppfylle sitt formål.

– Dette besluttes av medlemmene på årsmøtet til forumet. Derfor har Finnsnes Forum trua på at et økt tilbud av ulike aktiviteter er med på å gjøre Finnsnes mer attraktiv både for de i sentrum og i omlandet. Byen blir mer attraktiv for de som velger å bruke byen i stedet for alternativer andre steder, og vi vil gjennom økt aktivitet være med på å øke antallet brukere av byen. Med andre ord, økt aktivitet gir økt bruk og økt bruk gir økt aktivitet og flere brukere av disse tilbudene, sier Karolius i eposten.

– Forstår dere aktørenes utspill?

– Ja, vi har forståelse for aktørenes utspill, svarer Karolius.

– Etter deres mening, vil eventene være i konkurranse med næringen for øvrig?

– Vi mener eventene er aktiviteter som vil være med på å øke interessen og attraktiviteten for aktørene i sentrum, og at summen av aktivitetene vil være med å avle mer aktivitet og bruk av alles tilbud.

– Er dette i konflikt med rollen Finnsnes Forum har som interesseforening for næringslivet?

– All den tid Finnsnes Forum faktisk er summen av medlemmene, og medlemmene er aktører i næringslivet, og dette er en del av forumets formål, er det lite sannsynlig.