Uthaug fikk jobben som kommunalsjef for samfunnsutvikling og infrastruktur i Dyrøy kommune tidligere i høst.

Skal ikke lene seg tilbake

Sverdrup krevde fire årslønner - les saken her.

Men oppstarten blir som konstituert rådmann inntil en ny rådmann er på plass. Det avgjorde kommunestyret torsdag. Saken ble behandlet som en B-sak-unntatt offentlighet.

Kommunen har satt ut jobben med å finne en ny rådmann til et privat selskap. Det betyr at Uthaug vil få noen måneder ved roret i Dyrøy. Tore Uthaug kommer fra en jobb som kommuneplanlegger i Salangen kommune.

– Hvordan ser du på å gå inn i denne jobben?

– Jeg ser absolutt positivt på å gå inn i denne jobben. Jeg tror det blir spennende, både det politiske miljøet og administrasjonen i Dyrøy er klar for noen grep for å løfte kommunen. Dette er jo en midlertidig tilsetting, men jeg har selvfølgelig ikke tenkt å lene meg tilbake av den grunn i en slik stilling. Denne jobben krever sin mann fra dag en, slår han fast.

Kan bli en av søkerne

– Skal du søke jobben som rådmann i Dyrøy når den lyses ut?

– Det vet jeg ikke nå, vi får se etter hvert, svarer Uthaug.

– Men du ser ikke helt bort fra det?

– Nei, det gjør jeg ikke. Nå får jeg jo faktisk en mulighet til å prøve jobben før jeg bestemmer meg, ler Uthaug.

– Jeg vet at det er mange dyktige medarbeidere i Dyrøy kommune. Som samfunnsplanlegger blir du jo godt kjent med nabokommunene også, jeg mener jeg har en høvelig god oversikt hva som skjer i Dyrøy, sier han.

Liker å få utfordringer

– Dette blir vel et nytt landskap for deg?

– Ja. det er klart. Men jeg liker absolutt å få utfordringer, sier han.

– Hva tenker du om at mange i ledelsen av Dyrøy kommune har vært og er sykemeldte?

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det i dag. Jeg vil ta tak i det som ligger på bordet når jeg starter i jobben i januar. Ut fra de tilsettinger som er gjort har Dyrøy kommune ambisjoner om å gjøre noen grep fremover i forhold til oppgaveløsning. Som sagt ser jeg veldig positivt på å gå inn i denne jobben, avslutter han.

– Et naturlig valg

Ordfører Marit Alvig Espenes (Ap) sier hun er godt fornøyd med valget.

– Dette var også et naturlig valg fordi Uthaug er en av kommunalsjefene som starter hos oss. De er allerede vurdert til å ha kunnskap på rådmannsnivå. Han tok utfordringa på en sporty måte. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått en løsning på plass, sier hun.