Det var i forbindelse med et serviceoppdrag at hånda til arbeider Karl-Olav Johansen kom i klem mellom en kjede og tannhjul. Maskinen hvor uhellet skjedde står inne i fabrikken på Skaland.

– Jeg skjønte egentlig ikke hva som skjedde. Det roterte så fort, og så raskt at det hele var over på noen sekunder. Maskinen ble slått på da jeg satt på kne og skulle ta ut tannhjulet, forklarer Johansen til Folkebladet.

Ivaretatt

Johansen er nå på sykehuset og har fått en vurdering av kirurgene, som kan fortelle at hånda hans blir bra igjen.

– Kirurgen mener at funksjonen skal bli bra, det vil nok bli noen arr og sårmerker, men de mente at det skulle ellers gå greit. Jeg tenkte ikke så mye på smertene når det skjedde, og var mest bare irritert og sint over situasjonen, sier Johansen.

Han sier han ble godt ivaretatt av sine kollegaer som var med da ulykken skjedde, og at ambulansen kom rask til stedet.

– Vi rakk jo ikke reagere før skaden var skjedd. De som var sammen med meg på oppdraget tok vare på meg så godt de kunne og fulgte meg til kontrollrommet. Her passet de på til ambulansen var på plass kort tid etterpå.

Finne svar

Skaland Graphite skal de neste to ukene sette seg ned med de involverte for å finne ut hva som gikk galt. Omstendighetene rundt ulykken er derfor noe uklare, og Arbeidstilsynet er varslet. Gjennom disse møtene skal Arbeidstilsynet bli informert hvordan ulykken kunne skje.

– Nå skal vi internt gå gjennom hendelsen, for dette er noe vi ønsker å få kartlagt og finne ut av hva som har skjedd. Det jeg kan si på det nåværende tidspunktet er at det er en uønsket hendelse som ikke skal skje, sier administrerende direktør på Skaland Graphite, Trond Abelsen, til Folkebladet.

KARTLEGGE: Administrerende direktør Trond Abelsen på Skaland Graphite, sier de nå skal gå i samtaler med de invoverte for å finne ut hva som har skjedd. Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen
ULYKKE: Karl-Olav Johansen skadet hånda si i ulykka, men har fått beskjed at hånden vil bli bra igjen.Foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen