Torsdag sto formannskapspolitiker Haavard Danielsen (Frp) frem i Folkebladet med knallhard kritikk av Sverdrup. Utspillene han kom med, reagerer ordfører i Dyrøy på.

– Utspillet Haavard Danielsen kom med til Folkebladet, får han stå for egen regning. Jeg ser på det som ren opportunisme og at han forsøker å score billige poeng i en vanskelig sak for kommunen. Formannskapet som han også er en del av kom i enighet frem til at dette er det beste for Dyrøy kommune. Vi starter nå med blanke ark og dette har han selv vært med på å vedta, sier Alvig Espenes til Folkebladet.

Ny rådmann

Hun mener Danielsen burde ta arbeidgiveransvaret sitt på alvor

– Vi har en krevende, men spennende tid fremover med omstilling i næringsarbeidet og organisasjonen forøvrig. Vi skal nå søke etter ny og framoverlent rådmann som vil gå denne veien fremover sammen med oss, så vi har allerede rettet blikket fremover, sier ordføreren.

Videre sier hun kommunen har et stort ansvar på politisk side.

– Vår første prioritering for kursen videre er å skape ro i organisasjonen slik at kommunen skal kunne gjøre det de skal, Danielsens utspill tyder på at det motsatte. Han har løpt fra sitt ansvar og dette må han selv stå for, sier Alvig Espenes.

– Folk er helt rystet

Kafedriver Solfrid Rasmussen på «Solkroken Cafe» i Brøstadbotn forteller at engasjementet blant folk har vært stort rundt rådmannsaken.

– Folk er helt rystet over de summene det er snakk om i denne saken. Dette skyldes også at det har kommet frem at han hadde fått jobbtilbud fra en annen kommune. Folk kjenner på den urettferdigheten i saken. Hvorfor skal hun få alt dette? Dette har vært et veldig stort tema blant kundene her, sier hun.

Dyrøy-ordføreren sier hun har stor forståelse for at folk er opptatt av denne saken.

– Men jeg synes det er viktig å merke seg at formannskapet har kommet enstemmig frem til dette, og mener at det er det beste for Dyrøy sin utvikling fremover. Enkelte forhold i denne saken jobber vi fortsatt med og vi jobber enda med juridisk assistanse. Formannskapet har kommet frem til denne beslutningen som tilbyr en kompensasjon til rådmannen for å fratre sin stilling, så er det visse elementer med kompensasjonen som vi fortsatt diskuterer. Vi er ikke ferdig med saken, avslutter ordføreren.