Harald Jakobsen oppdaget først at et mindre grantre hadde veltet som en følge av ekstremværet «Ylva» i forrige uke. Senere, da han skulle ut i sjåen for å hente ved, oppdaget han imidlertid et litt verre syn – ei svær granbuske som lå over flere ledninger.

– Jeg trodde det var kraftforsyninga sine, så jeg ba dem komme og kutte ned treet så ikke ledningene skulle ryke, sier Jakobsen.

Buske til besvær - se video her.

Troms Kraft kom og så på ståa og konstaterte fort at dette ikke var deres ledninger, men teleledninger.

Redd den skal ryke

Kraftforsyninga våget heller ikke å gjøre noe med buska i frykt for at eventuell inngripen skulle føre til skader, som de igjen ville stå erstatningsansvarlig for.

– Jeg har ringt televerket både her og der. Flere plasser var det ikke svar å få, men jeg kom til slutt i kontakt med dem sentralt. Jeg fikk vite at de har et underfirma som tar seg av slike saker, og at de skulle sende melding videre om situasjonen. Foreløpig har jeg ikke sett noe til dem, sier Jakobsen.

Han håper at saken skal få litt fart ved at den omtales i avisa. Jakobsen frykter nemlig at det skal gå «gæli» om det ikke tas snarlig grep i forbindelse med den veltede buska.

– Jeg regner ikke med at ledningene tåler alt mulig, og blir det én meter snø – noe som fort kan skje før jul, så kan det bli tungt for dem å holde, mener Jakobsen.

Han anslår grana til å være omlag 15 meter lang.

– Det blir jo en del vekt, og i hvert fall om det kommer én meter snø oppå der igjen.

– Du vil ikke fjerne grana selv?

– Nei, når kraftforsyninga ikke våger, som sikkert har litt mer penger enn meg til å betale erstatning, så fant jeg ut at det ikke var noe jeg skulle gjøre, humrer Jakobsen.

Vurderer saken

Pressekontakt Magnus Line i Telenor Norge skriver i en epost til Folkebladet at de er glade for at Jakobsen meldte fra til dem.

– I utgangspunktet er det grunneiers ansvar å rydde opp trær og skog. Vi har likevel bedt vår entreprenør vurdere om treet bør felles og om det er til fare for liv og helse. Forhåpentligvis vil entreprenør være på plass på stedet onsdag kveld, opplyser Line i eposten.