I slutten av august ble fem unge menn fra Midt-Troms i alderen 20-22 år pågrepet for grov narkotikaovertredelse. Politiet beslagla da omtrent 1,5 kilo amfetamin og vel 3,5 kilo hasjisj i saken.

Etterforskningen har imidlertid avdekket at opprinnelig mengde narkotika var større. Politiet ville ikke tirsdag gå nærmere inn på antatt totalt kvantum.

På en bopel og i en bil

De fem mennene ble pågrepet av politiet på samme dag i slutten av august.

Alle fem ble varetektsfengslet i fare for bevisforspillelse, fire av dem for fire uker mens den femte fortsatt er varetektsfengslet.

- Den femte er fortsatt varetektsfengslet på grunn av gjentakelsesfaren, sier Hagensen.

De fem er alle kjenninger av politiet.

De har nå status som siktet i saken. De er siktet for brudd på paragraf 232 som gjelder grov narkotikaovertredelse, og herunder er det mengden narkotika som er lagt vekt på. I lovteksten heter det at «overtredelser som omfatter en meget betydelig mengde, straffes med fengsel fra 3 år inntil 15 år. Under særdeles skjerpende omstendigheter kan fengsel inntil 21 år idømmes».

- Videresalg nærliggende å tro

Hagensen sier de alle fem er avhørt i saken men at han ikke kan si noe mer om de har avdekket motiv eller årsak til at de var i besittelse av et slikt stort kvantum narkotika.

- Men det er nærliggende å tro at et så stort kvantum var beregnet til videresalg, sier han.

Han er glad for at de klarte å forhindre eventuelle videresalg.

- Det er klart at et såpass stort kvantum som 1,5 kilo amfetamin og vel 3,5 kilo hasjisj er et veldig stort beslag i vår målestokk i Midt-Troms. Vi er glad for at vi har fått avdekket dette og at vi har fått hindret videre distribusjon, sier Hagensen.

Etterforskingen nærmer seg nå avslutning og saken forventes oversendt fra ansvarlig politiadvokat til

statsadvokaten i løpet av desember måned for påtalemessig avgjørelse.