Nylig ble det kjent at Pinne på Finnsnes er konkurs. Beate Seljenes, som er prosjektleder for utvikling av kulturnæring i Midt-Troms i Finnsnes Forum, synes det er trist.

– Vi får håpe og tro at noen tar over, for en uteplass må vi ha på Finnsnes, mener Seljenes.

– Vi hadde jo på forhånd tenkt å ha ett arrangement i måneden med litt ulike konsepter her, litt ut ifra hva folk etterspør. Hvis det ikke skjer noe rimelig kjapt der noen velger å åpne noe nytt, så må vi se hom ikke vi klarer å holde litt mer åpent på posthuset.

Venter på toaletter

Finnsnes Forum har allerede holdt på en god stund med å pusse opp posthus-lokalene. Det som nå gjenstår er å få plass toaletter.

– Det meste som er gjort i posthuset er gjort med sponsede tjenester og produkter fra næringslivet, og vi er veldig rørte og stolte over det vi har fått til med nokså små midler. Toalettene har tatt litt tid å få på plass, men all den tid det meste er sponset må vi bare være tålmodige, sier Seljenes.

– Hvor mange arrangementer kan dere få til ut året?

– I tillegg til åpningsfesten har vi på forhånd bestemt oss for å ha et arrangement 2. juledag. Vi må nesten se på hvilke arrangementer det legges opp til andre steder, for vi ønsker ikke å «ta» folk fra for eksempel hotellet eller On the Corner. Jeg tenker at vi i hvert fall må prøve å få til noe de dagene det ikke finnes noen andre tilbud.

Seljenes peker på at det kanskje kan være mulig å få til noe også på fredager.

– Vi har jo lounge, så her blir det skikkelig kosemose, ler hun.

– Ikke prikkfritt i starten

Seljenes minner for øvrig om at de i Finnsnes Forum ikke akkurat er dreven på å drifte et utelivstilbud, samt at posthuset ikke har samme kapasitet eller fasiliteter som det Pinne hadde. Altså kan man ikke forvente de store arrangementene eller at det blir hyret inn store band.

– På kort sikt må vi basere dette tilbudet på frivillig innsats, noe som betyr at alt ikke kommer til å være prikkfritt i starten — men god stemning skal vi få til, og så får vi bare håper at folk tar godt imot oss, smiler Seljenes.

Dersom Finnsnes Forum skal fortsette med mer jevnlige eventer, mener hun at de på sikt må gå bort fra frivillig arbeidsinnsats.

– Vi er registrert i frivillighetsregisteret og har dermed anledning til å benytte oss av frivillige, men samtidig så synes jeg ikke det kler oss over tid å gjøre det. Det vil være litt uredelig overfor andre som må betale for arbeidskrafta, mener Seljenes.

På åpningsfesten 9. desember stiller for øvrig Christian Larsen som DJ. De som ønsker å få med seg dette, bør ikke vente i siste liten med å sikre seg plass.

– Vi har jo litt begrenset kapasitet, og ser derfor ikke for oss at vi slipper inn flere enn 250 stykker første gangen. Vi har hatt brannvesenet på tilsyn, og de mener nok at vi kan ta inn flere, men vi ønsker i første omgang å sikre oss at vi ikke tar inn mer enn det vi klarer å håndtere, sier Seljenes.

Folkebladet har for øvrig vært i kontakt med Frank Berntzen, som drev utestedet Otto`s i 25 år og som eier bygget som har huset Pinne. Han forteller at han ikke har noen planer om å hive seg til med et utelivstilbud igjen.

Frank Berntzen sier at han ikke har noen planer om å begynne med uteliv igjen. Foto: Maria Holm Simonsen