- Feilene i nettet i Lavangen er endelig utbedret og kundene i dette området har endelig fått strømmen tilbake, opplyser beredskapsleder Arvid Åsmo i en pressmelding klokka 1900.

Ifølge pressemeldingen ble Tennevoll innkoblet klokka 18.17.

- Linja har hatt en rekke feil og skader som først må identifiseres, deretter rettes. Totalt har vi hatt omlag 30-40 trær som har falt over linja på strekninga over Lavangsiedet. I tillegg har det vært flere skader i isolatorene i mastetoppene og ytterligere to steder med trefall over linja, opplyser Åsmo.

148 kunder

Ifølge Åsmo er status klokka 19.00 at det i hovedsak er tre områder som er strømløse: Aursfjord, Takelvdalen og området rundt Målselvfossen. Samlet utgjør dette 148 kunder.

Ved Målselvfossen ligger linja på bakken. Troms Kraft driver nå trerydding og skal strekke opp linja før den kan settes i drift.

For Aursfjord er linja brutt og den skjøtes sammen nå.

- I Takelvdalen driver vi feilsøking for å finne eksakt årsak, men vi antar at det også her skyldes trefall over linja, opplyser beredskapsleder Arvid Åsmo.

Kraftselskapet håper at alle skal få tilbake strømmen før helga.

Sjekk samleside om uværet «Ylva»

– Situasjonen etter Ylva er på bedringens vei. Vinden avtar, og våre mannskap har jobbet på spreng for å kartlegge alle feilsituasjonene og utbedre feilene etter tordagens og nattens herjinger, opplyser beredskapsleder Arvid Åsmo i Troms kraft.

Sikkerhet

I ei pressemelding fredag ettermiddag skriver selskapet at de i natt måtte forlate flere feilsteder for å ta vare på sikkerheten til eget personell.

Bildespesial: Slik var «Ylvas» herjinger

– Men i løpet av arbeidsdagen fredag har stadig flere kunder kommet tilbake på strømnettet, sier han.

Situasjonen klokken 16 er at 550 kunder er uten strøm. Lavangen kommune er mest berørt for øyeblikket, ellers er det nå kun spredte feil av mindre omfang. Strømforsyning til Bardu og Målselv er gjenopprettet.

Uten strøm lenge

– Enkelte av våre mest berørte kunder har dessverre vært uten strøm i over et døgn. Vi forventer at strømforsyningen vil bli gjenopprettet også i Lavangen kommune i løpet av fredagskvelden, med mindre vi oppdager flere skjulte feil, sier Åsmo i pressemeldingen.

– Arbeidet med feilretting vil fortsette hele kvelden, vi prioriterer å gjenopprette strømforsyning for liv og helse. Vi har opprettet nødforsyning til de mest sårbare institusjoner. Feilsøking og utbedring vil fortsette også lørdag, med både helikopter og bakkemannskap, opplyser beredskapssjefen.

Troms kraft opplyser at neste oppdatering på strømsituasjonen kommer ved 19-tiden fredag.

Det er stor skade på skogen i Salangsdalen, noe disse bildene fra Troms kraft illustrerer. Foto: Troms kraft