Troms Kraft opplyser i en pressemelding torsdag ettermiddag at ekstremværet så langt først og fremst har rammet innlandet i Troms. Ved midnatt natt til fredag var fortsatt rundt 1.850 husstander uten strøm.

Folkebladet-TV: Her slår uværet inn over midtfylket

- Per kl. 14.00 har vi strømutfall i Aursfjorden hvor seks trafokretser, nær 50 kunder, er uten strøm. Strekningen Setermoen mot Fossmoen er uten strøm som følge av trær over linja. Fra Fossmoen og videre mot Olsborg via Andslimoen er kundene våre også uten strøm, også hele industriområdet på Andslimoen. Det samme gjelder fra Viken til Altevann. Totalt sett anslår vi at nærmere 600 kunder er uten strøm, inklusive industri og næring, opplyser beredskapsleder for Troms Kraft Nett AS Arvid Åsmo i pressemeldingen.

Store montørstyrker ute

Troms Kraft Nett opplyser at de har store montørstyrker ute, inklusive montører fra eksterne entreprenører.

- Været er utfordrende og forholdene i Aursfjorden er så krevende at våre montører avventer utbedring inntil været løyer noe mer, av hensyn til montørenes sikkerhet, opplyser Åsmo.

Tidligere i dag varslet Kraftforsyningens direktør (KDS) i Troms, Erling Dalberg, en sårbar forsyningssikkerhet da Statnett har feil på sentralnettet i Ofoten. Dalberg oppfordrer alle strømkunder i hele fylket å vise moderasjon i strømforbruket, slik at vi forhåpentligvis kan unngå ytterligere rasjonering av strøm.

Oppdatert 17:30: Troms kraft opplyser ved 17-tiden at undene som tidligere i dag ble uten strøm, er fortsatt uten.

– Og de er dessverre blitt flere. I tillegg til strømbrudd varslet klokken 14 i dag er kunder i Salangen og Lavangen uten strøm. Det samme gjelder fra Heggen mot Altevann og i Setermoen sentrum. Totalt er nå om lag 1.500 kunder uten strøm, opplyser beredskapsleder Arvid Åsmo i Troms kraft.

Troms Kraft Nett har fortsatt store montørstyrker ute på feilsøk og utbedringer.

– Dette inklusive montører fra våre eksterne entreprenører. Forholdene i Aursfjorden og Malangen er fortsatt såpass krevende at våre montører avventer utbedring inntil været løyer noe mer, av hensyn til montørenes sikkerhet, sier Åsmo.

Oppdatert 23:30: Det er i hovedsak deler av Salangen, Lavangen, Bardu, Målselv Tamok og Dyrøy som fortsatt er uten strøm, i tillegg til Aursfjorden i Balsfjord. Totalt rammer dette cirka 1.850 husstander. Troms kraft opplyser før midnatt at ei ny oppdatering vil komme cirka klokken 6:30 fredag.

Har du bilder eller video av uværet? Klikk her for å sende inn bilde

Klikk her for å sende inn større videofiler