Ekstremværet Ylva er i gang. Det startet i Nordland i gå kveld, og er allerede kommet til deler av Troms.

I følge varselet blir det søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 35-45 m/s i utsatte fjordstrøk og andre leområder.

På Kattfjordeiedet i Tromsø har en buss blåst av veien torsdag morgen, opplyser Troms politidistrikt.

Bussen havnet utenfor veien, på grunn av sterke vindkast. Det var kun sjåføren i bussen. Politi og ambulanse rykket ut til stedet, og sjåføren av bussen ble kjørt til legevakt for undersøkelser. Politiet opplyser at det er mye vind på stedet.

- Vindforholdene på stedet kan være krevende for større kjøretøy, og det bør vises aktsomhet, skriver politiet på Twitter.

Mye stengt og innstilt i Nordland

I Nordland startet Ylva sine herjinger allerede onsdag kveld. Et tre ble blåst av veien på E6 ved Kvænfloghøgda sør om Fauske og sperret ett kjørefelt i natt.

Torsdag morgen er E6 er stengt ved Kappfjellia mellom Majavatn og avkjøringen til Fv 274 mot Fiplingvatnet, Fv 17 Helgelandsbrua er stengt, og flere bruer i vindutsatte områder kan bli stengt i perioder, opplyser NRK Trafikk.

På fjellet er E6 Saltfjellet, E10 Bjørnfjell og E12 Umbukta stengt.

Flere ferger er også innstilt i Nordland: E6 Bognes-Skarberget, Rv 85 Bognes-Lødingen, Fv 17 Vennesund-Holm og Horn-Anddalsvåg, Fv 834 Festvåg-Misten. Mellom Bodø og Lofoten er avgangen fra Moskenes kl 7 innstilt.

Dessuten er fergene i Rødøybassenget, sambandene Sandnessjøen-Dønna-Løkta og Igerøy-Horn meldt innstilt.