Generalforsamlinga i Go2Gate AS, selskapet som står bak utestedet, vedtok på møte onsdag å begjære oppbud overfor Senja tingrett.

– Ja, det stemmer. Vi ser ingen annen løsning, rett og slett, sier styreleder Ingrid Rydning i Go2Gate AS.

Skpe liv

Rydning er datter av Kjell «Pinne» Rydning, som gikk bort onsdag 18. oktober. Gjennom Rydning Invest AS overtok han 100 prosent av aksjene i Go2Gate i 2016. Ønsket hans var å skape liv i utemiljøet på Finnsnes, slik han uttrykte det gjennom intervju med Folkebladet. Utestedet endret navn til «Pinne» i juni 2016.

Ingrid Rydning synes det er trist å måtte begjære oppbud.

– Når vi vet hva stedet følelsesmessig betydde for pappa, så er det trist og tungt. Det er kjempetrist også for de ansatte, som blir uten jobb, og for Finnsnes, sier hun.

– Var ikke «Pinne» økonomisk drivverdig?

– Jeg vil ikke gå inn på tall. Det får bostyret uttale seg om, svarer Ingrid Rydning.

Underskudd på 2,9 millioner

De offentlige regnskapstallene viser at Go2Gate AS i 2016 hadde et underskudd på 2,9 millioner kroner. Omsetninga dette året var på 8,6 millioner kroner

– Hva måtte til for at dere eventuelt skulle ha reddet selskapet fra konkurs?

– Det blir bare spekulasjoner. Vi har ikke samme interesse for å drive stedet som pappa hadde, og så derfor ingen god løsning på dette.

Ingrid Rydning hadde onsdag møte med de ansatte der hun informerte om generalforsamlingas beslutning. Ifølge proff.no hadde Go2Gate 34 personer på lønningslista i 2016, hvorav selvfølgelig mange på deltid.

– Hvordan tok de ansatte beskjeden?

– De tok det rolig og fattet. Mange begynte å tenke på hva de nå skal gjøre.

– Håper du at noen andre kan komme inn og overta drifta?

– Det håper jeg, det vil være veldig positivt, sier Ingrid Rydning.

Ingen kommentar fra Nordnes

Hugo Nordnes har fungert som daglig leder i «Pinne». Han uttalte til Folkebladet i juni at han skulle kjøpe seg inn på eiersida. Imidlertid er det fortsatt Rydning Invest som eier selskapet 100 prosent.

– Ser du muligheter for ny drift?

– Ingen kommentar, svarer Hugo Nordnes til Folkebladet på SMS.