Paret som bor på Skognes kunne onsdag kveld fortelle om nestenbrannen i stua fredag kveld 3. november hos de to da flammene plutselig sto en halv meter opp fra vedovnen i stua.

– Vi hadde lagt ved i ovnen og skulle skikkelig kose oss utover kvelden, forteller Kristianne. Eirik forteller at de hadde hatt fyr i vedovnen en drøy time, og han hadde gått uten for ytterdøra for å ta seg en røyk.

- Ovnen ble voldsomt varm

– Jeg hadde lagt merke til at det ble en voldsom varme i ovnen, slik at jeg nesten ikke klarte å få åpnet ovnsdøra. Mens jeg sto ute og røkte ropte plutselig Kristianne og sa at det brant i godset i ovnen. Flammene sto rundt en halv meter opp på veggen bak ovnen, og da løp jeg ut i en bod og hentet pulverapparatet. Jeg stilte meg i døråpninga, og i løpet av et halvt minutt var flammene slokket.

Brannårsaken fortsatt ukjent

Eirik og Kristianne forteller at politiet og brannvesenet ikke har klart å finnen årsaken til den dramatiske brannen. Paret har nå skiftet ut den gamle ovnen, og venter enda på noen deler slik at de får tatt i bruk den nye.

Daglig leder Frank Ivar Falsen i Tide Forsikring på Finnsnes sier at han i sine 20 år i bransjen ikke kan huske å ha vært borti en slik nestenbrann som dette.

Gir ros til paret fro rask handling

Falsen og Tide Forsikring stilte i går med en stor kake til paret for rask og snarrådig opptreden i en situasjon som meget lett kunne ha kommet ut av kontroll.

– Slik de opptrådte har de etter all sannsynlighet forhindret at huset kunne ha blitt overtent. Med en så sterk temperatur som oppstår i slike tilfelle ville hele etasjen kunne ha vært overtent i løpet av få minutter hvis de ikke hadde fått slukket ovnsbrannen. Og de har også spart oss for en stor forsikringsutbetaling, som lett kunne endt i millionklassen, sa Falsen i går.

– Måten disse to har opptrådt på bør være et eksempel på hvordan man opptre når en brann oppdages, sa overbrannmester Erik Jensen i Lenvik.

Dert vanket ei stor kake fra tide til Kristianne og Erik på onsdag. Bak til høyre ser vi Tides forsikringsrådgiver Kjell Roar Espnes, og foran til venstre Frank Ivar Falsen. Foto: Stein Wilhelmsen