Betalingssystemet er basert på skiltgjenkjenning. Når man kommer kjørende inn til Bardufoss lufthavn sørger en fotoboks for å registrere bilskilttet. Det samme skjer når man kjører ut. Da registreres tiden man har vært inne på parkeringsområdet og du betaler for nøyaktig den tiden du har vært på parkeringsplassen. Det betyr at parkeringsbot hører fortiden til.

Anbefaler app

Det finnes tre måter du kan betale parkeringsavgift på:

1. Betaling med mobilparkering.com. Opprett en bruker og bli automatisk belastet eller etterbetal innen 48 timer.

2. Belastning med kort eller kontanter i betalingsautomat på parkeringsplassen.

3. Betaling via tilsendt faktura (dersom du ikke bruker alternativ 1 eller 2).

4. Kvittering i frontruten blir borte.

– Vi er i sluttfasen av monteringen nå og det blir det fullskaladrift fra kommende mandag. Men hvis alt går som det skal så starter vi allerede nå på torsdag med det nye systemet, sier lufthavnsjef ved Bardufoss lufthavn, Jørn Limo.

Enklere for kunden

Systemet skal gjøre det langt enklere for kundene som parkerer på Bardufoss lufthavn. I stedet for å bruke for eksempel appen, så trenger man ikke gjøre noe som helst. Da kommer fakturaen i posten, men da med et fakturagebyr.

Limo anbefaler at reidense installerer appen på mobiltelefonen.

– Jeg tror garantert at de fleste vil bruke appen. Så er det slik at det sikkert vil blir en del usikkerhet i starten, men Europark, som styrer parkeringsbetalingen, vil de første fjorten dagene ikke kreve fakturagebyr for de som velger den løsningen. Det nye systemet vil bli langt mer effektivt enn det vi har i dag, og det er til det beste for kundene, sier Limo.

Rundt en million

Det koster Avinor rundt en million kroner å gå over til det nye betalingssystemet på Bardufoss lufthavn. De aller fleste lufthavnene i landet har enten gått over til det nye betalingssystemet, eller er i ferd med å gjøre det.