- Vi er veldig godt fornøyd, sier Rolf Jørgensen i entreprenørselskapet Rolf Jørgensen AS i Lavangen.

14 selskaper leverte tilbud på anbudet på første fase i rassikringen av fylkesvei 243 som går mellom Sifjord og Røyrneset på Senja.

Tiltaket består av bygging av fjordkryssing i Sifjordbotn for å unngå snøskredfarlige områder. Prosjektet inngår i Torskenpakken og er det er budsjettert med totalt 120 millioner kroner til prosjektet.

Første fase er også den største av de tre entreprisene i rassikringstiltaket, og den består av sjøfylling og veg. Det var altså Rolf Jørgensen AS som stakk av med jobben med sitt tilbud på 69 millioner kroner inkludert mva.

- Stor jobb for oss

- Dette er en veldig stor jobb for oss. Det er faktisk den største jobben vi noensinne har sikret oss, sier Jørgensen.

Entreprenørselskapet deltatt under bygginga av Hålogalandsbrua.

- Den kom totalt på over 100 millioner kroner, men utgangspunktet var på 30 millioner kroner da vi fikk oppdraget, forteller Jørgensen.

Han sier at går alt etter planen vil de starte med å rigge opp utstyr og gjøre alt klart før jul.

- Og så starter vi opp med jobben i januar, sier Jørgensen.

De vil ha 14-15 mann i jobb med rassikringen, og regner med at de vil bruke omlag ett år på jobben.

- Viktig skredsikringstiltak

- Som Fylkesråd for samferdsel er jeg svært fornøyd med at vi nå kommer i gang med ny vegforbindelse over Sifjorden, sier Ivar B Prestbakmo(Sp) i en pressemelding.

- Dette er et svært viktig skredsikringstiltak, men og et viktig framkommelighetstiltak for folk flest og den økende næringstransporten, da særlig sjømattransport som representerer stadig større verdier for nasjonen Norge, fortsetter Prestbakmo.

De to neste fasene av rassikringsarbeidet omfatter bru og tekniske installasjoner/elektro. Brua blir lagt ut på anbud i juni 2019, opplyser Troms fylkeskommune.