Dette skriver Visit Senja i en pressemelding mandag.

Pedersen går inn i en 50 prosent stilling, fra og med den 4. desember. Styreleder Tom-Rune Eliseussen har bare gode ord å si om Pedersen, og sier styret har jobbet intensivt med å finne en arbeidsom og strukturert leder som kan ivareta oppgavene frem til permanent reiselivssjef er på plass.

– Vi er sikker på at Pedersen er rett person til å lede Visit Senja i denne fasen. Hun har både reiselivsutdanning og ledererfaring fra bransjen. Berg kommune har vist stor forståelse og lånt oss en dyktig medarbeider. Vi er svært takknemlig, sier styreleder Tom-Rune Eliseussen.

Spennende

Pedersen forteller til Folkebladet at hun gleder seg

– Reiselivsfeltet er kjempespennende og her er det mye som skjer. Jeg gleder meg veldig til å se hvilke arbeidsoppgaver som venter meg, sier Pedersen.

Muligheter

Hun forteller hun ser mange muligheter i regionen som nærmest er uoppdaget ute i verden.

– Vi har en region som er veldig rik på naturbaserte opplevelser, både til fjells, lands og vanns. Vi har forholdsvis korte avstander mellom opplevelsene. Det er en spennende region i forhold til å se denne produktpakken å kombinere innland og kyst, å få til så mye spennende. Vi er kanskje liten i en reiselivssammenheng hvis vi ser mot lyngen i nord og Lofoten og Vesterålen i sør, men vi står på terskelen i forhold til å bli oppdaget ordentlig der ute i verden. Interessen er økende og det ser vi på hvordan det skrives i magasiner verden over, forteller Pedersen ivrig.

Fra kommunal til reiseliv

Hun vil fortsette i en 50 prosent stilling i Berg kommune, som plan- og næringsleder.

– Jeg har jo jobbet fra forvaltningssiden i dette, og nå får jeg en innblikk i den andre siden. Man kan si jeg har jobbet med reiselivet i kommunal sammenheng og mener derfor at jeg har sett problemstillinger som jeg tror er viktig å ta med seg inn i denne jobben, sier Pedersen.

– Kommer du til å søke på jobben å bli reiselivssjef permanent?

– Ja det vurderer jeg, avslutter hun.

Styreleder Tom-Rune Eliseussen i Visit Senja, sier styret er sikker på at Pedersen er rett person i denne fasen. Foto: Jan-Erik Bergstad.