En 49 år gammel mann fra Midt-Troms må møte i Senja tingrett tiltalt for flere brudd på straffeloven, samt flere brudd på vegtrafikkloven og ett brudd på våpenloven.

Mannen er blant annet tiltalt for flere tilfeller av vold og trusler mot andre personer. Blant annet skal han ha slått et familiemedlem med en ljå, og han skal ha truet familiemedlemmer med å skyte dem.

Plaget kunder

49-åringen er videre tiltalt for at han ved flere anledninger i perioden fra mai til juli i 2016 skal ha opptrådt skremmende og/eller plagsomt overfor ansatte og kunder i en dagligvarebutikk i Lenvik. Ifølge tiltalen skal mannen ha skjelt ut ansatte, fotfulgt kunder i butikken og insistert på kontakt, oppsøkt rom i butikken reservert for ansatte, samt oppholdt seg i butikken i flere timer mens han insisterte på oppmerksomhet fra ansatte i butikken.

Mannen er videre tiltalt for at han etter dette skal ha oppsøkt butikken og dens uteområder syv ganger til tross for at politiets avgjørelse i forkant forbød ham det.

Kniv i kirka

I Senja tingrett må mannen også svare for tiltalen på at han skal ha båret kniv i en kirke på Finnsnes og i et offentlig lokale i Tromsø, for at han skal ha stjålet fra en butikk, for å ha kastet stein mot huset til et familiemedlem og knust ruten, og for at han ved flere anledninger skal ha borttatt bil til familiemedlem. Ved en anlending skal mannen ha unnlatt å stoppe for politiet til tross for at det var gitt tegn til å stanse. Mannen skal heller ikka ha gyldig førerkort for å kjøre bil.

Han er også tiltalt for å ha oppbevart en rifle uten å ha våpenkort for dette.