Dette bekrefter prosjektleder Hogne Eidissen til Folkebladet.

– Når vi skal sette sammen et team er det viktig at vi har komplimentære ferdigheter. Det er mange faktorer som skal passe inn når vi nå skal jobbe mye sammen i dette teamet. Jeg er veldig fornøyd med å få disse med på laget, sier Eidissen.

Både Byberg og Higraff har lang erfaring innenfor det politiske feltet og kommunal kompetanse.

– Ørjan har masse offentlig erfaring som rådmann i Sørreisa og Dyrøy og i Sørfold. Han har lang fartstid og mye erfaring, en kombinasjonsperson som er flott å ha med seg i teamet. Elin kjenner jeg godt som næringssjef i Målselv kommune. Jeg hadde ingen planer om å stjele henne, men hun søkte og har mye å tilby gruppa. Hun har også mye erfaring både politisk og tidligere som leder av barnebyprosjektet, sier Eidissen.

Spennende

Elin Byberg er glad for å kunne få være med på en prosess hun beskriver som spennende og historisk.

– Jeg gleder meg masse til dette og tror det blir veldig bra. Jeg ser frem til å jobbe disse to årene frem mot 2020, å være med på å bygge den nye kommunen Senja. Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg fikk stillingen. Dette er en historisk prosess jeg hadde veldig lyst til å være med på, sier Byberg til Folkebladet.

Hun forteller at det var blant annet den historiske prosessen som fikk henne til å søke på jobben.

– Det som trigget meg mest er at det ikke er hver dag en får være med å lage en ny kommune i egen region. Vi vet jo ikke helt hva vi nå går til, og hva vi skal gjøre, andre kommuner har før slått seg sammen og andre er i samme prosess, så det er mye å lære av hverandre selv om vi vil gjøre dette på vår måte, til det beste for oss og innbyggerene i den nye kommunen, sier hun.

Rådmann

Ørjan Higraff fra Sjøvegan har til nå vært ansatt som rådmann i Sørfold i Nordland fylke. Han har takket ja til stillingen, men Folkebladet har ikke lyktes å få en kommentar fra Higraff angående hannes nye stilling søndag.

JA: Næringssjef i Målselv og politiker for Lenvik Høyre, Elin Byberg, har takket ja til prosjektstillingen i Senja kommune. Foto: Jan-Erik Bergstad Foto: Jan-Erik Bergstad
JA: Rådmann i Sørfold Ørjan Higraff, har også tidligere vært rådmann for Sørreisa og Dyrøy, men også vært i administrasjonen i både Bardu og Lenvik. Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen