Det Målselv kommune i hvertfall ikke skulle gjøre; å renovere den gamle gymsalen på Olsborg skole kan nå i stedet bli løsningen. For den nye flerbrukshallen som skulle koste 26 millioner kroner har plutselig fått en prislapp på 39 millioner kroner. Hvordan det kan ha seg forklarer rådmann Hogne Eidissen slik:

42-43 millioner

Rådmannen har allerede satt i gang sine folk i gang med å jobbe for å se på hva som har sviktet, og for å få de riktige tallene på bordet. Eidissen ser ikke bort i fra at de korrigerte tallene kan ende på 42-43 millioner kroner. Dermed kan det dårligste alternativet, som var å renovere det den gamle gymsalen fort bli det beste.

Ytterligere utsatt

Det betyr at ny løsning på hallproblematikken på Olsborg skole kan dra ytterligere ut i tid. Denne saken har versert siden 2009. Målselv IL lanserte et forslag om en større flerbrukshall som kunne benyttes av skolen og idrettslaget, og samtidig være en slags forsamlingshus for befolkningen i den delen av kommunen. Det endte imidlertid opp med en mindre flerbrukshall.

Utredninger nok

Steffen Jakobsen i Målselv Arbeiderparti er ikke tilhenger av nye utredninger i denne saken. Han vil ha en løsning så fort som mulig.

– Vi trenger ingen flere utredninger. Dem har vi nok av. Saken fremstilles som en renovering av den gamle gymsalen, men vi trenger en flerbrukshall. Det må settes ned et utvalg som kan tenke nytt. Vi må finne en løsning innenfor de 26 millionene som flerbrukshallen skulle koste, sier Jakobsen.