Som kjent har rådmann Erla Sverdrup og Dyrøy kommune inngått en avtale om at hun skal fratre sin stilling. Rørslett har tidligere vært rådmann i Dyrøy kommune i tre og ett halvt år. Men han har også gått inn tidligere da kommunen var uten rådmann, etter at Ørjan Higraff sluttet.

Den gangen var han konstituert rådmann i en 3–4 måneders periode.

– Nå er jeg inne i et korttidsengasjement for å hjelpe til på grunn av sykdom, sier Rørslett til Folkebladet.

Korttidsengasjement

– Men det er vel krevende å gå inn midt i budsjettprosessen?

– Ja, det er klart det er. Vi sendte budsjettet til formannskapet i går. Men jeg har ikke noen kommentarer om budsjettet utover det, sier Rørslett.

– Jeg kjenner jo kommunen siden jeg har jobba her i tre og ett halvt år. Så fikk jeg oppfrisket kunnskapen om Dyrøy for tre år siden da Higraff slutta. Jeg har også fulgt med litt etter det, så jeg starta ikke helt med blanke ark. Det var derfor de spurte meg om jeg kunne hjelpe i en vanskelig situasjon. Jeg er her for å prøve å gjøre en jobb. Og da er budsjettarbeidet prioritert, sier han.

Innstilt på en kort periode

Formannskapet skal ta stilling til om de skal leie inn konsulenthjelp for å rekruttere ny rådmann.

– Det kan ta tid med å få en ny rådmann på plass. Hvor lenge kan ditt engasjement vare?

– Jeg må vurdere det om jeg får en henvendelse, men i utgangspunktet er jeg ikke innstilt på noe mer enn en kort periode, fram til kommunestyret har behandla budsjettet, sier Rørslett.