I perioder har Barduhallen vært plaget med trafikk helt opp til inngangsdøra, der det ikke er lov til å kjøre. Nå har problemet dukket opp igjen.

– Nå har det vært rolig ganske lenge, men jeg har registrert at det har kommet inn en del bekymringsmeldinger om at biler kjører helt opp til inngangsdøra, noe som ikke er tillatt. Her er det barn som løper inn og ut av hallen og det kan lett skje et uhell. Når det er mørkt, glatt og barnet kanskje ikke har refleks, kan det oppstå farlige situasjoner, sier enhetsleder for teknisk, Johanne Sollid.

Brøyting

Det er skilt i begge ender av veien som opplyser at det er innkjøring forbudt untatt særskilt avtale. På sommeren er det lettere å hindre privatbiler som kjører ulovlig.

– Da har vi sperrestein som hindrer slik kjøring. På vinteren fjernes disse på grunn av brøyting, forklarer Sollid, som ber de som bruker hallen til å tenke andre løsninger.

– Vi må oppfordre foreldre og andre til ikke å kjøre her. Man kan sette av barn ved veien, og på kveldstid er det kanskje rom for å sette de av inne på skoleområdet. Hvis tid bør man også vurdere å følge barnet inn fra parkeringsplassen til Barduhallen, sier Sollid.

Ny skole

I kommunestyret 9. november ble det vedtatt at det skal bygges en ny felles barne- og ungdomsskole i området ved Barduhallen. Hvordan den trafikkale løsningen skal bli, er enda ikke klar.

– Det diskuteres fortsatt løsninger, og når den nye skolen kommer på plass vil de trafikkale utfordringene bli detaljregulert. Her kan man vurdere om spesielle tiltak skal settes inn. I dag vet vi ikke hvor skolen skal ligge i forhold til hallen, sier Sollid.

Politiet

Hallbestyreren forteller til Folkebladet at de tidligere har fått god hjelp av politiet for å hindre den ulovlige trafikken.

– Vi er klar over problemet og prøver å påvirke de som gjør det. Noen tar dette greit og lover å ikke gjenta dette, mens andre bryr seg ikke om det. For noen år siden hadde vi en avtale med lensmannskontoret som fulgte med, da var det flere som fikk bøter og da ble det bra en god periode, sier Terje Furuly.

– Vil dere vurdere å lage en ny slik avtale?

– Vi ønsker ikke å angi folk da det ikke er vår jobb å være myndighet. Men kommer det flere klager er det klart vi ønsker å ta en prat med politiet igjen, avslutter Furuly.