I Nyvenget sentralt på Finnsnes, vis á vis Coop Extra, er Bygg-Tema i gang med å føre opp et bygg i tre plan, der det tidligere sto en gammel enebolig.

Bygget, som har en grunnflate på 220 kvadratmeter og totalt blir på 660 kvadratmeter, skal inneholde åtte leiligheter.

– Vi har opplevd veldig bra interesse for disse leilighetene. Forklaringa ligger åpenbart i beliggenheta i Nyvenget, som er veldig flott. Det er sentrumsnært, og samtidig er det et tilbaketrukket og stille og rolig strøk, sier Geir Løkke i Bygg-Tema.

Dyreste koster 5,7 mill

Av de åtte leilighetene er fem allerede solgt, og én er reservert. Syv av leilighetene er på 70 kvadratmeter, og den rimeligste av disse ligger på en pris på 2,550 millioner kroner. Den største, i toppetasjen, er på 140 kvadratmeter. Den er priset til 5,690 millioner kroner.

– Vi har ennå ikke fått solgt den største leiligheta. Her må vi treffe den rette kjøpergruppa. Med leilighetsprosjektene Lundhaugen, Nygårdsplatået og vårt eget Finnsnes Panorama, er markedet på Finnsnes blitt litt mettet for tida. Det er ikke så stort som det var. Men vi er uansett ikke bekymret for ikke å få solgt alt, også den største leligheta, i Nyvenget, sier Løkke.

Naboprotester

Det at det kommer et tre-etasjes leilighetsbygg midt i et boligområde med tradisjonelle eneboliger, har ikke gått helt knirkefritt for seg. Fra naboene har det vanket merknader til byggesøknaden. Det har Geir Løkke forståelse for.

– Ja, jeg har forståelse for at noen reagerer når det kommer noe som bryter med byggestilen. Men vi bygger i henhold til målsettingene i sentrumsplanen som går ut på å fortette i sentrum. Vi har likevel, så langt det er mulig, jobbet for å justere byggeplanene i tråd med naboenes merknader. Blant annet har vi flyttet noen boder, som var under bakkenivå, til motsatt side, slik at bodene plasseres mer enn fire meter fra nabogrense.

Ekstraarbeidet dette og andre forhold har medført gjør at Bygg-Tema er noe forsinket med prosjektet.

– I utgangspunktet skulle leilighetene vært innflyttingsklar til jul. Nå blir det i stedet snakk om i løpet av vinteren 2018, sier Geir Løkke.

- I utgangspunktet skulle leilighetene vært innflyttingsklar til jul. Men vi er forsinket. Nå blir det i stedet snakk om innflytting i løpet av vinteren 2018, sier Geir Løkke. Foto: Vidar Bjørkli
Leilighetsbygget har en grunnflate på 220 kvadratmeter. I bakkant av bygget blir det carporter og heis. Foto: Vidar Bjørkli