Etter det Folkebladet erfarer er Sverdrup allerede ute av jobben som rådmann i Dyrøy kommune.

Enorme lønnskostnader

I avtalen om sluttpakke kommer det frem at Sverdrup får et lønnshopp til 850.000 kroner med virkning fra 1. mai 2017. Og hun får etterlønn til ut juni 2019. Sverdrup vil da koste kommunen minst over 1,2 millioner kroner etter at hun er borte.

Dette betyr også at Dyrøy vil få enorme lønnskostnader til administrasjonen fremover. I tillegg til etterlønn til Sverdrup med en årslønn på 850.000 kroner, skal ny rådmann ha lønn. På toppen av det kommer også lønnsutgifter til tre kommunalsjefer, to av dem fra årsskiftet.

Enige om at hun skal fratre

Erla Sverdrup begynte i Dyrøy kommune i februar 2015. Før det jobba hun som helse- og sosialsjef i Loppa kommune i Finnmark.

– Har Sverdrup sagt opp selv eller er hun oppsagt?

– Vi har ikke sagt henne opp, men vi har blitt enige om at hun skal fratre sin stilling, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).

Alvig Espenes ønsker ikke å kommentere hvorfor denne avtalen ble inngått.

– Jeg vil ikke kommentere utover at vi har blitt enige om at vi skal gå hver vår vei. Og vi ønsker Sverdrup lykke til videre, sier hun.

At Sverdrup har fått svært gode betingelser er det ingen tvil om. I avtalen kommer det frem at om hun tar en annen jobb i denne perioden risikerer hun heller ingen avkorting i de månedlige utbetalingene fra Dyrøy.

Dyrøy kommune hadde bestemt at avtalen om sluttpakken skulle være unntatt offentlighet. Ordføreren forklarte det på denne måten.

– Det står noe i denne avtalen som gjør at vi har valgt å unnta den offentlighet. Men du kan selvfølgelig be om innsyn i denne avtalen, svarer Alvig Espenes.

Etter samtalen med ordføreren ba Folkebladet skriftlig om innsyn i avtalen. Den som krever innsyn, har rett til å klage som om innsynskravet var avslått dersom det ikke er avgjort innen fem virkedager. Men her var kommunen rask. Allerede mandag ettermiddag ble avtalen oversendt Folkebladet.

Rekruttere ny rådmann

– Nå ser vi fremover og er i gang med å rekruttere ny rådmann. Vi er på jakt etter en fremoverlent person som har lyst til å være med å utvikle Dyrøy fremover. Det er det viktigste for meg nå. Formannskapet har besluttet at vi skal innhente tilbud fra et rekrutteringsfirma. Så får vi se hva som ligger i et slikt tilbud, om dette er noe vi ønsker å benytte oss av, sier ordføreren.

– Men uansett vil formannskapet og administrasjonen ligge tett på en slik prosess. Vi ser jo at tilgangen på kompetanse og spennende søkere er til stede. Da blir det om å gjøre for oss å nå opp i den kampen. Vi ønsker å lyse ut stillingen så fort som mulig, men først må ta stilling til om vi skal ha en samarbeidspartner i denne prosessen.I tilfelle vil vi lage en fremdriftsplan i sammen med dem, sier hun.

Folkebladet forsøkte å få kommentar fra Sverdrup mandag. Hun svarte på en SMS at hun ikke har noen kommentarer å komme med til saken.