Regionlensmann Arnold Nilsen ønsker ikke å bekrefte hvem trusselen var rettet mot, men sier trusselen var svært hatefull og alvorlig. Saken fikk Kripos til å reagere.

– Jeg ønsker ikke å gjengi ordrett teksten som var brukt, men den ble oppfattet som hatefull og alvorlig, men ikke rettet mot enkeltpersoner. Derimot fremstod den som truende mot en gruppe. Eleven publiserte teksten på skolens datamaskiner, og Kripos ble koblet inn. Slik ble også vi underettet om dette, forklarer Nilsen.

Vurdering

Torsdag ble det satt igang etterforsking. I første fase var uklart hvilken skole og hvilken elev som hadde skrevet teksten.

– Et tidlig IP adresse-søk gjorde at man kunne identifisere området. Ut i fra tidlig informasjon kunne vi ikke definere hvilken skole dette gjaldt, men vi tok en konkret vurdering på hvilke skoler vi anså som mest sannsynlig. Dette førte til at vi tok kontakt med rektorene på de aktuelle skolene og ga informasjon om trusselen, sier Nilsen

Politiet sendte ut patruljer til aktuelle skoler.

– Vi sendte ut patruljer slik at de skulle holde seg rundt de skolene og være i forkant. Dette for å identifisere mistanken tidlig, skulle trusselen bli realisert, sier Nilsen.

Identifisert

Etter samarbeid mellom Kripos og det lokale politiet, ble eleven identifisert.

– I løpet av tidlig ettermiddag torsdag, ble vedkommende identifisert. Eleven og foreldre ble kalt inn til avhør, hvor personen vedgikk, i ubetenksomhet, å ha lagt ut en slik formulering. Eleven erkjente teksten og ga uttrykk at vedkommende på ingen måte ville realisere truslene, og at det var dumt å legge ut noe slikt på en nettside, sier Nilsen.

Han forklarte at ytringene var såpass hatefulle at de ikke kunne unnlate å følge opp saken.

Eleven er under kriminell lavalder, men handlingen vil få følger.

– Det er en alvorlig handling, og det er viktig at personen skjønner dette. Eleven vil bli fulgt opp videre , avslutter Nilsen.