I tråd med vekstplanen i antall ansatte gikk Patria Norge nylig til ansettelse av Chris Tokt som ny daglig leder og Birger Nilsen som kvalitetssjef. Begge to har fartstid fra blant annet olje- og gassnæringen og Forsvaret, men de har også bred erfaring fra luftfartsindustrien.

– Vi skal ansette to stykker til i år og 15 til neste år. Nå har vi 35 ansatte, 70 prosent egne ansatte og 30 prosent innleide. I og med at vi fikk vedlikeholdskontrakten på NH90 har vi økt arbeidsmengden i år med 30 prosent mer enn planlagt, og vi har fakturert tre ganger så mye siste halvdel i år enn samme tid i fjor, sier sjef for Patria Norge, Dan Kjetil Nordheim.

78 om fem år

Og det stopper ikke her. I løpet av en femårsperiode er planen at antall ansatte på Bardufoss skal stige til 78.

– Kapasiteten på den nye hangaren tilsier at vi skal kunne ha opp mot 100 ansatte. Når hangaren står ferdig i 2019 må vi ha 50 ansatte for å drifte den. Vi planlegger opprustningen utfra forventet helikopterkapasitet i markedsområde Nord-Norge. Vår plan er å bli størst i nord og blant de største på landsbasis. Ansettelsene i ledergruppa er en naturlig utvikling av våre planer. Vi kommer til å bli en betydelig aktør og fra Patrias sentrale ledelse legges det ned en stor satsing på Bardufoss, sier Nordheim.

Nordheim understreker også at Bardufoss vil komme til å være hovedkontoret, også om selskapet etablerer seg andre steder i Norge.

100 millioner kroner

Vedlikeholdskontrakten på tungt vedlikehold som Patria fikk på NH90-helikoptrene til Forsvaret i fjor har en verdi på minst 100 millioner kroner. Kontrakten har to års varighet med opsjon på to år til. For å dekke behovet leier Patria en hangar hos Forsvaret, men planen er at Patrias egen hangar på 4.230 kvadratmeter skal stå ferdig i 2019. Akkurat nå pågår en dialog med Forsvaret om lokalisering og godkjenning for å bygge hangaren inne på området til Bardufoss flystasjon.

Nordheim ser ingen grunn til at Patria ikke skal fortsette å ha vedlikeholdet på NH90 også etter at den første kontraktsperioden er over.

– Vi har den største staben av teknikere i Nord-Europa, sier Nordheim.