Paret, som bor i Finnfjordbotn, har i utgangspunktet en utfordrende adkomst til sin eiendom. Det ene er at de må kjøre på en gang- og sykkelsti for å komme til oppkjørselen din. Et annet moment er at de, når de kommer fra krysset i Finnfjordbotn, må svinge svært skarpt for å komme seg av fylkesveien og inn på gang- og sykkelstien.

Utfordringene til tross, så har det for det meste gått greit. I forbindelse med det store snøfallet for halvannen uke siden dukket det imidlertid opp problemer.

– Det er en stor «snipp» av gang- og sykkelstien som ikke ble brøytet, forteller Valter Jakobsen.

Vanskelig manøvrering

Den mangelfulle brøytinga har naturligvis gjort gang- og sykkelstien og atkomsten til denne svært smal og trang. Noe som har gjort det vanskelig å manøvrere seg både inn og ut av gang- og sykkelstien.

– Blant annet må vi rygge ut på fylkesveien for å komme oss inn på gang- og sykkelstien. Det er ganske ekkelt fordi det er en ganske uoversiktlig del av fylkesveien med en krapp sving i retning Sørreisa like ved, forklarer Jorunn Jakobsen.

Mildvær og regn har sørget for at de ubøytede snødungene har krympet. Problemet har imidlertid ikke forsvunnet.

– Snødungene er blitt harde, noe som gjør at man står i fare for å få skraper i lakken dersom man skulle komme borti med bilen, poengterer Valter Jakobsen.

Bedre før

Paret forteller at de ikke har opplevd lignende problemer tidligere.

– Hvem som brøyter nå vet jeg ikke, men tidligere var det godt brøytet her, understreker Valter Jakobsen.

Før helga ringte han vegtrafikksentralen 175 to ganger for å melde ifra om den mangelfulle brøytinga. Paret opplevde imidlertid ikke at problemene ble tatt tak i.

– De venter vel bare på at vår herre skal «måke bort» problemet, men på et tidspunkt vil det jo komme mer snø. Blir det ikke brøytet ordentlig, så føles det nesten som om vi må bære bilen over snødungene, sier Valter Jakobsen syrlig.

Maner til tålmodighet

Byggeleder i Statens Vegvesen, Jarle Johansen, understreker at forholdene ikke skal være slik ekteparet Jakobsen beskriver.

– Det er Mesta som er hovedentreprenør på strekninga, men det er kommet inn en ny underentreprenør på området. Det er ikke uvanlig at det kan være litt sånne oppstartsproblemer, men vi både håper og tror at entreprenørene skal justere seg inn slik at det kun blir bedre fremover, sier Johansen.

Han peker for øvrig også på at det kom svært mye snø på kort tid for halvannen uke siden.

– Vi må bare gi entreprenærene litt tid til å justere seg, så kommer det til å gå bare godt, sier Johansen, som legger til at de fra Statens Vegvesen følger opp entreprenørene.

KRONGLETE: Valter Jakobsen forklarer at det er svært kronglete å komme seg både ut og inn når ikke hele bredden på gang- og sykkelstien er brøytet. Foto: Privat