I vår kjørte fagavisa Kommunal Rapport en rekke artikler som omhandlet Lenvik kommune. Størst fokus var retta på rådmann Margrethe Hagerupsens habilitet i en innkjøpssak, der et firma som sønnens hennes var involvert i fikk tildelt kontrakter verdt til sammen 15 millioner kroner over en periode på 3,5 år. Som en følge av det som fremkom i artiklene startet kontrollutvalget i Lenvik i samarbeid med revisjonsfirmaet KomRev Nord IKS en granskning av innkjøpssaken.

Sendt til rådmannen

Nå er status at forvaltningsrevisjonen nærmer seg sluttfasen i arbeidet. Det opplyser Knut Treppan Vik i KomRev Nord IKS i en e-post til Folkebladet.

«I denne sammenheng har Margrethe Hagerupsen blitt forelagt en foreløpig utgave av vår rapport for gjennomlesing og tilbakemelding. Hun mottok rapporten i forrige uke», opplyser Vik.

På spørsmålet om den midlertidige rapporten på noe tidspunkt vil bli offentliggjort kan han per nå ikke gi noe svar. Vik kan heller ikke opplyse hva som eventuelt gjenstår av undersøkelser før en endelig rapport er klar, eller om det har noen betydening for arbeidet at Hagerupsen er sykmeldt og har framskyndet sin avgang.

Som kjent går Hagerupsens åremålsperiode ut ved nyttår. Denne uka ble det imidlertid kjent at hun av helsemessige årsaker er sykmeldt, og at hun har sendt ut et brev til en lang rekke kommuneansatte om at hun var nødt til å framskynde sin avgang som rådmann.

Håndtert politisk

Både Margrethe Hagerupsen og lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen har stilt seg hoderystende til Kommunal Rapports fremstillinger tidligere i år.

– Det er sjelden jeg har sett noe så uetterrettelig, spekulativt og tendensiøst som denne saken, uttalte Sivertsen til Folkebladet.

Han forklarte at innkjøpssituasjonen som Kommunal Rapport skrev om var en gammel sak.

– Den er fra 2013, og er en sak som starta med et anbud som altså en aktør vant. I ettertid viste det seg at rådmannens sønn var tilknytta selskapet. Derfor ble det hele deretter håndtert politisk og ikke av rådmannen.