– Rådmann Margrethe Hagerupsen er sykmeldt på ubestemt tid. Bjørn Fredriksen er konstituert som Lenvik kommunes rådmann i Hagerupsens sykefravær, er det korte svaret fra informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune når Folkebladet spør om Hagerupsen har gått av som rådmann.

Men i et brev til en lang rekke ansatte i Lenvik kommune datert søndag 5. november informerer imidlertid Margrethe Hagerupsen selv om at hun av helsemessige årsaker er sykemeldt og at hun har måttet fremskynde sin avgang som rådmann. I brevet beklager hun at avgangen kom plutselig og at hun ikke rakk å orientere alle i forkant.

«Jeg vil derfor på denne måten benytte anledningen til å takke for mange års samarbeid, takke for innsatsen dere gjør og ønske dere lykke til i det videre arbeidet for Lenvik kommune», skriver Hagerupsen blant annet i brevet til sine ansatte.

Hagerupsen ønsker ikke å kommentere saken overfor Folkebladet.

Hagerupsen skulle opprinnelig gå av som rådmann i Lenvik kommune fra nyttår av, og havne- og næringssjef i kommunen Bjørn Fredriksen er allerede ansatt som ny rådmann fra da av.