For den siste båten sin som han har hatt i rundt tre år forlot Senjahopen 21. oktober med kurs for ny eier i Haugesund. Tommy forteller at han hadde planlagt å forlenge båten sin, men så dukket det opp en kjøper og da var det hele avgjort. Tommy forteller at der er flere grunner til at han nå har valgt å kvitte seg med den gamle båten og få bygd en ny.

- Trenger en større båt

Tommy forteller at med den driftstypen han nå planlegger har han blant annet behov for å komme ut til Bjørnøya og få tak i blant annet hyse og blåkveite, og da er det nødvendig med en større båt.

Han forteller at til nå har han fisket med not etter sild og makrell og sei, og brukt snurrevad etter hyse og torsk.

– Den nye båten blir for det første 6 meter lengre, og to og en halv meter bredere. Vi skal også slutte med notdrift, og kun drive med snurrevad.

– Vi liker jo å drive med not, men vi hadde for lite pelagiske rettigheter til at det ble noen god butikk.

Leier en båt i ventetida

Tommy forteller at han nå har gjort avtale med Berg Fiskeselskap om leie av båten «Laila» som han skal drifte med inntil nybåten ankommer.

– Det blir nesten to års ventetid på nye «Ben Hur», og da må jeg ha en annen båt i mellomtiden. Vi blir tre eller fire mann på leiebåten, det vet jeg ikke sikkert enda.

Og Tommy har ingen problemer med å velge navn på nybåten som kommer i november 2019.

– Den skal også hete «Ben Hur». Dette blir fjerde båten min som får samme navnet, og det er noe som går lang tid tilbake i slekta.

40 millioner

Tommy sier at som det ser ut i dag vil ikke årets torskefiske starte opp før i februar, men han skal forsøke på litt hyse og sei i ventetida på skreisesongen.

Han opplyser at nøyaktig kjøpesum enda ikke er fastsatt, men at det ser ut som prisen for «Ben Hur» nummer 4 vil havne på rundt 40 millioner kroner. Båten skal bygges ved Skogseid båtbyggeri på Sørlandet. Foreløpig har han ikke tegninger for båten.

Tommy Nilsen skal drive med båten «Laila» fra Berg fiskeselskap til han får nybåten sin i november 2019. Foto: Ronny Trælvik