I fjor, i forbindelse med at Lenvik kommune skulle gjennomføre omfattende veiarbeider, så Tore Olsen muligheten til å få gjort noe med det dårlige vanntrykket han hadde til sin bolig i Skogenveien på Finnsnes. Han bestilte derfor ny vannledning med anboring fra kommunens ledning. I forbindelse med bestillinga var han nøye med beskrive hvordan man skulle finne frem til riktig stoppekran.

Utskiftinga ble foretatt. Likevel opplevde ikke Olsen at vanntrykket ble noe bedre.

Skiftet ut hos naboen

Nå har Olsen klaget på regninga han fikk for utskiftinga av vannledninga, og det er fordi han rett og slett mener at hans vannledning aldri ble skiftet ut.

«En tid etter at arbeidet fra dere var utført kom jeg i tilfeldig snakk med min nabo. Da fortalte jeg han at jeg hadde fått byttet vannledning, men at jeg ikke merket endringer på trykket her hos oss. Han kunne da fortelle meg at det var hans vannledning dere hadde byttet», skriver Olsen i klagen der han ber om at regninga og eventuelle ekstragebyr fra Lenvik kommune slettes umiddelbart.

«Jeg har altså ikke mottatt de tjenester jeg har bestilt fra dere og skal derfor ikke betale regninga».

Folkebladet har vært i kontakt med Olsen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i klagen.

Helt ny ledning

Hugo Nordnes, som er nabo til Olsen, bekrefter Olsens oppfatning av saken.

– Jeg skjønner godt at han ikke vil betale den regninga der – man betaler ikke for en vare man ikke har fått. Det er jo snakk om rundt 40.000 kroner, sier Nordnes.

Han var hjemme og fikk det med seg da utskiftinga av vannledninga fant sted, noe han fant så merkelig at han gikk ut for å snakke med arbeiderne og spørre hvorfor de byttet ut vannledninga hans. Svaret han fikk var at at arbeiderne bare utførte det de hadde fått bestilling om. Nordnes sørget også for å ta bilder av det hele.

– Vannledningen min var jo bare åtte-ni år gammel, og overhodet ikke moden for utskifting, men jeg må jo si at jeg er kjempefornøyd med å ha fått meg ny vannledning, fleiper Nordnes.

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, sier til Folkebladet at saken er mer komplisert enn den kan fremstå slik den er beskrevet i Olsens klage. Han poengterer likevel at han ikke sitter med detaljkunnskap i saken, og derfor ikke ønsker å uttale seg ytterligere.

Kommnen skulle skifte ut vannrøret til Tore Olsen , men skiftet i stedet ut naboens. Likevel har Olsen fått regninga. Foto: Privat