Hege Paulsrud fra Bardufoss har satt rekord i antall innsamlede penger til kreftforskning. Nå er oktober over og hun har gjort opp regnskap. 1,340 millioner kroner endte årets aksjon på. På de fem årene hun har drevet sin private oktoberaksjon er summen kommet opp i tre millioner kroner for bilder hun har malt selv.

På fem år har hun samlet inn nesten 3 millioner kroner: Se innslag på Folkebladet-TV

Vanvittig mye penger

– Jeg har ikke tenkt på det, men det er jo helt vilt at jeg har solgt bilder for den summen, eller at folk har gitt til kreftforskning gjennom meg. Det er jo en helt vanvittig sum penger som nå står på min konto. Det er helt utrolig at folk stoler så mye på meg. Det var jo ikke sikkert at dette prosjektet hadde slått an i det hele tatt. Første året var jeg jo redd for at jeg ikke skulle klare 10.000 kroner engang, sier Paulsrud, som da solgte for 82.000 kroner på to uker.

Angår alle

– Kreft treffer veldig mange, derfor er det ikke en fjern ting å hjelpe. Det er ikke bare en masse folk som kjøper seg god samvittighet, men vi ser at vi utgjør en forskjell på noe som egentlig alle er berørt av på en eller annen måte. Jeg ser at det betyr noe for veldig mange, sier Paulsrud.

Kan nesten ikke slutte

Paulsrud skjønner at hun har skapt en slags forventning til at Hegeprosjektet skal fortsette å gå år etter år.

– Det har gått mest i enkeltbilder, men også svært mange pakker. Jeg tipper summen av solgte enkeltbilder og pakker er ganske lik, sier Paulsrud.