Den 16. oktober fikk kontrollutvalget en orientering fra rådmann Alf Rørbakk vedrørende omgjørelse av lånet på 400.000 til en aksjepost i bedriften Nicopan. Nå har de vedtatt at det ikke var grunnlag for å gå videre med saken.

Grei sak

Kontrollutvalgslederen sier saken var grei.

Fire millioner

Gjennom konkursen i Nicopan tapte aksjonærene og alle kreditorene, som Tranøy kommune, sine investeringer. Kommunen som ledes av ordfører Jan-Fredrik Jenssen, etterga rett før konkursen 400.000 kroner i lån mot en aksjepost selskapet. I følge spørsmål fra blant andre kommunestyrerepresentant Knut Johnsen (Tranøy fellesliste), ble dette gjort uten at det kom frem i saksdokumentene at Sparebank1 Nord-Norge krevde minst fire millioner kroner for at Nicopan skulle være berga.

– Det er riktig at fire millioner kroner ikke var kjent for kommunestyret. Det som derimot var kjent og opplyst om, var at aksjekapitalen var 25 prosent av totalkapitalsbehovet og den summen det kom på var ikke kjent verken for bedriften eller kommunen på daværende tidspunkt, sier Andreassen.

– Pengene var nok tapt uansett. Å omgjøre pengene til aksjekapital som en løsning hadde dermed lite å si, når konkursen kom bare kort tid etterpå, avslutter Andreassen.

Kontrollutvalget, her representert ved leder Odd Arne Andreassen. Foto: Birger Caspersen