Tirsdag ble det klart at rektor ved Elverum videregående skole på Hedmark, Ole Frode Mikkelsgård, blir Målselvs nye rådmann. Mikkelsgård ser veldig fram til jobben som rådmann i forsvarskommunen.

– Det gjenstår en del formalia, men jeg har sagt ja til jobben. Dette blir fantastisk spennende. Jeg mener Målselv har fantastiske muligheter så dette gleder jeg meg til, sier Mikkelsgård.

Uten rådmannserfaring

Mikkelsgård har tre måneders oppsigelse i rektorjobben og vil derfor ikke være på plass i Målselv før utpå nyåret. Den nye rådmannen har ikke rådmannserfaring fra før.

– Nei, det har jeg ikke, så det blir en utfordring. Men jeg har jobbet som kommunalsjef og jeg har vært politiker både i kommunestyre og formannskap, så jeg vil påstå at jeg kjenner kommunal forvaltning, sier Mikkelsgård.

Mikkelsgård kommer også fra en stor organisasjon som rektor ved den nest største skolen i Hedmark, Elverum videregående skole, med tett på 1000 elever og 170 ansatte.

Lengsel nordover

Mikkelsgård sier at han og kona alltid har hatt et ønske og tanker om å flytte nordover.

– Nå åpnet det seg plutselig en mulighet, og vi tenkte at da prøver vi. I møter med Målselv kommune er jeg blitt overbevist om at dette er en plass jeg virkelig har lyst til å jobbe på. Det ble en enkel avveining, sier Mikkelsgård.

Mikkelsgård har også bakgrunn som ansatt i Forsvaret.

– Det tror jeg kan være en fordel å ha i forsvarskommunen Målselv. Jeg er allerede nå begynt å bli opptatt av Forsvaret, og jeg følger tett hvordan det går med helikoptrene og 2. bataljon, sier Mikkelsgård.

Tilfreds

– Jeg er tilfreds med at Mikkelsgård har takket ja. Jeg mener vi får en spennende rådmann som til tross for sin relativt unge alder har en variert bakgrunn, fra blant annet Forsvaret og det offentlige gjennom kommunalsjefjobben. I tillegg har han fartstid som lokal og regional politiker. Han er også litt gründer med egne foretak, sier Målselv-ordfører Nils Foshaug.