Dette forteller Lenvik Aps Kay Erling Ludviksen til Folkebladet. Allerede før sommeren ble det første møtet avholdt i det som skal bli nye Senja Arbeiderparti.

– Da samlet vi ledere og nestledere i hvert kommuneparti i Gryllefjord, så på mange måter kan en si at Senja Ap hadde sin start ute på yttersia av Senja. Vi er ganske sammensveiset i vår region, og vi har jo fra før samarbeidet ved mange tilfeller på tvers av de fire kommunene. Nå skal en arbeidsgruppe bestående av minst to fra hver kommune, som skal komme med et forslag til det nye styret. Det som er viktig for oss er at alle skal bli hørt, alle kommunene skal ha en stemme, sier Ludviksen.

Siste leder

Datoen for når Senja Ap offisielt parti er ikke satt, men alt tyder på at dette blir til neste år.

– Vi hadde et felles styremøte nå i oktober og vi ble enige om å gå frem slik at det nye partiet blir etablert på nyåret. Antakelig i februar 2017, sier Ludviksen

Dermed blir han siste leder for Lenvik Ap, noe han synes er spesielt.

– Til neste år er det 115 år siden dette partiet ble stiftet, det er en 115 år gammel historie som nå får et nytt kapittel og det blir spennende, sier Ludviksen.

Geografi

På stiftelsesmøtet i februar skal arbeidsgruppa fremme et forslag til styret, hvem som sitter der er det knyttet spenning til.

– Klart folk er opptatt av hvordan styret blir sammensatt. Videre skal vi også ha en valgliste til neste kommunevalg, som skjer om mer eller mindre et år fra i dag. Vi er veldig privilegerte som har så sterke lokallag i alle de fire kommunene. Senja Ap skal være et parti der alle skal ha en stemme og det går på tvers av alder, kjønn og slike ting. Vi trenger det brede feltet av mennesker. Det er oppskriften på å lykkes tror jeg. Det er sterke stemmer i distrikt-Senja, det vet vi, så jeg er ikke bekymret for at noen ikke skal bli hørt, sier Ludviksen avslutningsvis.

START: Det var i Gryllefjord at Senja Ap avholdte sitt første møte.Foto: Vidar Bjørkli Foto: Vidar Bjørkli