Den gamle innsamlingsrekorden lød på 834.000 kroner, men mandag ble den passert. Tirsdag formiddag kunne Hege Paulsrud konstatere at hun har satt ny rekord med 850.000 kroner. Penger som går i sin helhet til kreftforskning. Og fortsatt er det en uke igjen av oktober.

Passert en halv million - les saken her.

Tror på en million

Derfor holder hun litt liv i drømmen om å nå én million kroner. Det var målsetningen før hun satte i gang årets oktoberprosjekt, men som hun har vært litt forsiktig med å fokusere for mye på.

– Hvis det ikke går så danner det seg et bilde av at jeg ikke klarte det, og det blir helt feil. Jeg er allerede over rekorden og det er jo vanvittig mye penger. Selvfølgelig er jeg fornøyd. Tidligere år har jeg solgt innmari mye den siste uka, og slår det til i år så tror jeg på en million kroner, sier Paulsrud.

Selger mest lokalt

Paulsrud selger mest lokalt, og en foreløpig salgssum på 850.000 kroner betyr at det henger Hege-bilder i veldig mange hjem på innlandet.

Men hun selger også en god del i resten av landet, og da er det jungeltelegrafen og Facebook som er det viktigste kommunikasjonskanalen. For utenom Folkebladet og Nye Troms er det forsvinnende liten interesse i andre medier. Å klare å selge mest i nærområdet med den summen hun så langt er oppe i, er jo en prestasjon i seg selv.

– Det slår ikke så veldig mye an i andre medier. Jeg selger jo mest her i området. Ellers deler folk på Facebook, og det er jo veldig kult, sier Paulsrud.

Bildeserie

Selv om Paulsrud selger mest enkeltbilder går det også unna på bildeserier. Hun har nemlig samlet alle bildene hun har malt til aksjonen gjennom fem år, som hun selger samtidig med årets enkeltbilde.

– Jeg selger veldig mange pakker, langt mer enn jeg hadde trodd. Mange har lyst til å ha alle bildene mine i samlingen, og det er jo tydelig at bildene fenger folk, sier Paulsrud.