Det var Nordlys som først omtalte saken.

Mange muligheter

Nå skal kjøpet imidlertid godkjennes av kommunestyret. Rådmann Alf Rørbakks anbefaling til politikerne er å gi tommel opp.  Hvilket formål kommunen da skal bruke anlegget til er ennå ikke spikret.

- Men vi har behov for nye lokaler til hjemmetjenesten. Og vi ser nok for oss at vi kan bruke lokalene til omsorgsleiligheter, og kanskje leiligheter for utleie. Videre inneholder jo anlegget ei stor garasjeavdeling som nok teknisk etat vil se god nytte av, sier varaordfører Birgit Andreassen til Nordlys.

Det er hun som har håndtert saken ettersom ordfører Jan Fredrik Jenssen er styreleder i Senja Rutebil AS og derfor har erklært seg inhabil i saken.

Uoppsigelig avtale

Det er ett moment som fortsatt må avklares i forbindelse med kjøpet. Nærmere bestemt hvilke rettigheter Troms fylkestrafikk og Boreal Buss AS skal ha.

"Troms fylkestrafikk mener å ha en uoppsigelig avtale om snuplass for buss i rute på eiendommen, og Boreal Buss AS krever uoppsigelig rett til oppstilling av tre busser på eiendommen. Begge disse forhold kan virke innskrenkende for kommunens bruk av eiendommen», opplyses det i saksframlegget til kommunestyret.

Rådmann Rørbakk opplyser til at det vil bli lagt frem flere detaljer rundt dette i kommunestyret tirsdag.