– Det er viktig å sette et slikt fokus for at nærbutikkene skal kunne bestå. Det handler ikke om oss, vi er så mye mer enn en butikk. Det er en samleplass for folk i bygda, hvor du møter naboen du normalt ikke prater så mye med. Forsvinner lokalbutikken går faktisk også verdien på husene i bygda kraftig ned, poengterer butikksjefen på Coop Marked i Rossfjord, Katrine Jensen Hansen.

Flink

Hun forteller at Rossfjordværingene er ganske flinke til å bruke den lokale butikken.

– Her er folk veldig flinke. Vi ønsker enda mer fokus og stanse mer handelslekkasje. Det er umulig å stanse all lekkasje, det er klart, men vi vil gjerne begrense den litt, sier Jensen Hansen.

Lørdag markerte de med å gi bort både frukt og sjokolademelk til de små, i tillegg til at det var flere elementer i butikken som skulle appellere til kundene.

– Vi kjørte en ekstra gest med noen ekstra tilbud rettet mot våre kunder, i tillegg hadde vi flere konkurranser hvor de kunne vinne både på kasalapp og tippe på varer i en vogn for å vinne den. Utenom denne kampanjen prøver vi å ha fersk og frisk frukt og ha inne de varene våre kunder etterspør, forteller Jensen Hansen.

Lokal handel

Det er ikke tilfeldig at butikken trødde ekstra til denne helga. 380 butikker i Norge markerte seg lørdag gjennom «handle lokalt-kampanjen» som et utviklingsprogram for distriktsnorge, kalt Merkur-programmet, arrangerte.

Det er en rekordstort antall butikker, som i helga slo et slag for lokal handel.

– Det er ganske mange som har meldt seg på i år, og jeg er veldig glad for å være med på dette. Det er veldig artig å gjøre noe litt annet av en lørdag enn det vi vanligvis gjør. I tillegg har husfliden hatt kafé her som de har annenhver lørdag, sier butikksjefen.

Viktig

Folkebladet kom i snakk med flere av butikkens kunder som med glede kunne være med å støtte opp om lokalbutikken sin.

– Det er viktig å handle lokalt. Det er bra fordi en støtter opp og på denne måten får man kanskje beholde den, en butikk er veldig viktig for nærmiljøet, sier kunde Frank Skog.

– For å beholde butikkene som er i lokalmiljøet så er det viktig at vi handler lokalt. Butikken er viktig spesielt for de eldre som kanskje ikke kan reise så langt for å handle, sier Ragnhild Rasmussen.

– Det er kjempeviktig å handle lokalt. Vi er heldige som har disse butikkene så nært, spesielt for eldre som ikke kan kjøre bil og da får en kort vei til å kjøpe maten sin, mener Åse Vinje.

KAMPANJE: Lørdag markerte Coop Marked med kampanjen «Handle lokalt» for å få lokale til å handle mer i deres lokalbutikk. Foto: Carina Hansen