Myrholt sier til Folkebladet at han ikke var selv tilstede da han fikk meldingen om at en av sauene hans lå ille tilredt etter å ha blitt jaget og angrepet av en hund. Dette skal etter det Folkebladet erfarer være en av en hel flokk hunder som en person i Dyrøy eier.

- Jeg handlet i min fulle rett

– Egentlig er dette noe jeg bare har ventet på at jeg skulle oppleve, sier Myrholt om det som skjedde på fredag. Han forteller at mannen som har en hel hundeflokk hadde åpnet portene mellom utmark og innmark, og at åtte av sauene hans da hadde tatt veien inn i på marka der både hundeeieren og flere andre bor.

Der fant han sin egen sau så ille tilredt at han ikke kunne gjøre noe annet enn å avlive dyret. Og han skjøt også hunden som hadde stått for det hele, da den var like i nærheten. Myrholt sier til Folkebladet at han handlet i nødverge, og var i sin fulle rett til å avlive hunden.

Fikk ikke kontakt med hundeeieren

– Jeg gjorde som alle andre ville ha gjort. Jeg avlivet begge dyrene, og meldte så fra til politiet om det hele. Han har ikke vært i kontakt med hundeeieren, og sier at han er trygg på at han har handlet i sin fulle rett. Myrholt ga Folkebladet alle detaljer omkring hendelsen da vi kontaktet ham på søndag, men han gjorde det klart at han ikke ville ha noe bilde av seg selv i avisen.

– Vi sauebønder har i flere år prøvd å få en dialog med denne hundeeieren om hvordan vi skulle kunne drive våre næringer uten at det oppsto konflikter, men alle forsøk på å få ham i tale har strandet, sier Myrholt. Han sier at han selv har rundt 1.600 sauer, og at hundeeieren denne gangen hadde åpnet alle porter fra innmarka mot utmark. Dermed har en flokk av hans sauer forvillet seg inn på innmarka der blant annet denne hundeeieren holder til.

Folkebladet vet hvem hundeeieren er, og har forsøkt flere ganger å komme i kontakt med ham, uten å lykkes.