Stig Kaarstad er ikke helt ny for menigheten. Han er bosatt på Setermoen og har arbeidet som prostiprest i Indre Troms i ett år. Han har allerede hatt ansvaret for konfirmantene i Lavangen siden nyttår.

Presenteres søndag

Kaarstad sier at han trives godt i arbeidet som prest i en folkekirke. Han ser fram til å være til stede for folk i Lavangen på mer permanent basis.

– Jeg ønsker å være en prest for alle. Jeg er opptatt av å bringe Jesus nærvær inn i hverdagen og å bidra til å gjøre menigheten til et godt sted å være, sier han.

Han har fått et kontor på Servicebygget på Tennevoll og regner med å kunne treffes der flere dager i uka i årene fremover. Kaarstad skal presenteres for menigheten under gudstjenesten på søndag hvor prost Gunn Elvebakk også deltar. Prostiprest Per Gustav Nilsen deltar og Kjølenkoret skal løfte gudstjenesten med sang. Etter gudstjenesten er det feiring av diakoniens dag på Røkenes bedehus, med varm mat, litt underholdning og kaffe.

Han er gift med Audhild Kaarstad, som er sogneprest i Bardu. De bor på Setermoen og har tre voksne barn som har flyttet ut og som nå studerer og arbeider på Østlandet.

Flere krevende prosjekt

Kaarstad kom til Setermoen etter halvannet år i Kirkenes, og det er en variert erfaring som følger med på flyttelasset. Han har arbeidet i Stefanusalliansen i 6 år som prosjektrådgiver og har fulgt opp flere krevende prosjekt på nært hold.

– Det var sterkt å møte syriske flyktninger i Vestleiren i Sør-Varanger vinteren 2015/16, spesielt etter å ha vært i Libanon i 2014 og sett på de uverdige forholdene for flyktningene der. I kaoset hvor Norge skulle sende syriske flyktninger tilbake til Russland i vinterkulda møtte vi barn som var redde og apatiske, og foreldre som ikke visste hva de skulle gjøre. Heldigvis har vi fått fulgt flere av dem i etterkant, og sett at smilet er kommet tilbake når de etter hvert har fått opphold i Norge, forteller han til menighetsbladet i Lavangen.

Vokst opp i Mo i Rana

Familien har også vært bosatt 7 år i Hong Kong fra 1993 til 2001, hvor Audhild og Stig var misjonærer for Det Norske Misjonsselskap. Stig er utdannet prest fra Misjonshøgskolen i Stavanger i 1992 og har også fått tid til å arbeide et år i Norges Samemisjon i Trøndelag tidlig på 80-tallet. Kaarstad er vokst opp i Mo i Rana, men morssiden hans kommer fra Skjervøy i Troms