Komiteleder Marie Bartnæs for innsamlingsaksjon i Lenvik opplyste søndag kveld at man ikke hadde helt nøyaktig oversikt over frafallet av bøssebærere. Hun anslår at i Finnsneområdet har det manglet rundt 30 bøssebærere. Det betyr at et stort antall husstander på Finnsnes ikke har fått besøk av bøssebærere på søndag.

– Dette er jo sterkt beklagelig, og vi skal være så ærlig å si at vi egentlig ikke vet årsaken til dette, sa Bartnæs til Folkebladet mens bøssene var under innlevering og opptelling i Sparebank 1 Nord-Norges lokaler i Storgata søndag kveld. Bartnæs sa i går at man da ikke hadde oversikt over hvor mange husstander det dreier seg som ikke hadde fått besøk på søndag under TV-aksjonen.

Bra med bøssebærere i utkants-Lenvik

– Meldingene fra bøssebærerne på Silsand går på at der her har det gått bra. Så hvorfor bøssebærerne har utbelitt på Finnsnes er noe vi selvfølgelig er overrasket over, og noe vi egentlig ikke har noe svar på nå, sa komiteleder Bartnæs på søndag.

– Som sagt er dette overraskende. Men vi vil ikke komme med kritikk til noen, og vil satse på å finne ut av hvorfor dette har skjedd. Det er det jeg kan si, sa Bartnæs. Hun fortalte at det var i 16-tida på søndag man ble klar over problemet da det ikke møtte opp nok bøssebærere. I Gibostadområdet kunne Herman Uteng også melde at der har antallet bøssebærere som har vært i sving vært lavere enn på mange år. Her har det bare gått et titalls bøssbærere mens det normalt går rundt 20 personer i disse rodene som er typiske distriktsroder der det er langt mellom husene. Det samme gjelder Rossfjordområdet der bare litt over halvparten av rodene denne gangen hadde bøssebærere.

Bra med bøssebærere i Tranøy

Da Folkebladet var innom banken i 18-tida på søndag kom tre personer med alle bøssene fra de 25 bøssebærerne som har vært i sving i Senja-kommunen. De fortalte at der har oppmøtet av bøssebærere vært meget bra.