John Karlsen, Hanne C. S. Iversen og Tom Erik Forså (alle Frp) sendte inn en lovlighetsklage etter at Troms Fylkesting vedtok etableringen av Senja Taxi.

Vurdere

De ønsket å få vurdert om det var gjort rett angående konsesjon til taxisentral, og å få en vurdering omkring Yrkestransportforskriften § 41 om begrepet "i samråd med", og pekte på at Fylkeskommunen overstyrte involverte kommuner som har uttalt at de ikke ønsker en sentral.

"I henhold til det som fremkom i saken så anser Fylkeskommunen kommunene utelukkende som høringsinstanser, mens vi mener at «i samråd med» betyr noe annet enn en høringsinstans»", skrev de blant annet i sin lovlighetsklage.

Forståelse

I fylkesordfører Knut Werner Hansens vurdering lå det at vedtaket var basert på en riktig forståelse av yrkestransportloven og yrkestransportforskriften.

"Etter fylkesordførerens syn, er det fylkeskommunen som løyvestyresmakt, som tar endelige avgjørelser med henhold til etablering av drosjesentraler, og som har myndighet vedrørende organisasjon og virksomhet".

"Dette innebærer at fylkeskommunen har avgjøringsmyndigheten og ikke er bundet av at kommunenes «samrådsrett» ved opprettelsen av sentraler".

Fylkestinget vedtok å opprettholde vedtaket sitt med 26 stemmer for og 11 imot.