Enhetsleder for teknisk i Salangen kommune, Reidar Berg forteller at alt av brøyteutstyr nå er på plass.

– Klar for den første snøen

Seks kommunalt ansatte er med i vaktordningen der kommunen leaser en hjullaster og en traktor.

– De har vært ute på befarning på alt av roder slik at de har en felles forståelse av jobben de skal gjøre. De har også fått opplæring på begge maskinene. Vi har brukt en god del tid på opplæringen, det er jo nytt utstyr og da tar det litt tid å bli kjent med det. Så dette skal gå bra, vi er klar for den første snøen, sier Berg til Folkebladet.

– Tar dere private oppdrag i sentrum slik Sjøvegan Maskin & Transport AS gjorde?

– Nei, vi fokuserer kun på kommunale veier og kommunale områder. Men Sjøvegan Maskin & Transport tar fortsatt på seg private brøyteoppdrag, sier Berg.

Topp moderne utstyr

Kjell Sørensen er en av det nye kommunale brøytemannskapet.

– Dette er jo en ny ordning for oss alle. Og vi har en god plan for vinteren. Vi har ei brøytevakt vi går mandag til mandag. Om jeg er ute på natta har jeg fri på dagen. Dette skal gå bra. Jeg har allerede hatt den første brøytevakta, men det ble en rolig vakt, ler han.

– Vi har sett positivt på dette hele tiden. Og det er jo spennende å være med på nye ting. Og maskinene er helt topp, spesielt traktoren er helt suveren, dette er topp moderne utstyr, sier Sørensen.

Kritiske entreprenører

Med mål om en innsparing på over 700.000 kroner gikk flertallet i kommunestyret sist vinter inn for at kommunen overtar brøytinga i Sjøvegan sentrum og roden vest for Medby. Men kommunen må nok regne med at noen følger jobben med «argusøyne». Lokale entreprenører var kritiske til denne beslutningen, de mente blant annet at standarden kommunen har satt opp når de skal brøyte selv er helt annerledes enn da Sjøvegan Maskin & Transport AS fikk den samme jobben. Det ble også satt spørsmålstegn ved om kommunen nå legger seg på en langt lavere kvalitet på brøyting.