- Ja desverre så måtte vi ta den beslutningen i år, sier leder av Rogneveien Vel, Hilde Storsveen.

- Det har vært en veldig koselig førjulstradisjon å kunne arrangere dette, men akkurat i år kan vi ikke. Vi har ikke kapasitet i velforeninga nå fram mot jul på grunn av at mange av oss er opptatt av veldig mye annet. Det er med tungt hjerte at vi ikke kan gå i gang med dette i år, for vi synes jo det er veldig koselig, men vi har rett og slett ikke kapasitet, forklarer Storsveen.

Tradisjon

Velforeninga har stått bak den populære julegrantenninga på Silsand de tre siste årene. Første søndag i advent har de sørget for nisse, julekaker, sang og tradisjonsrik julegran i sentrum på Silsand.

- Det har vært masse folk og god stemning alle år, sier Storsveen.

Tidligere år har korpset arrangert julegrantenning på Silsand. Når det opphørte, lå førjulstradisjonen over brua brakk flere år.

Håper andre kan ta over

Storsveen håper at noen andre kan ta på seg julegrantenninga i år, slik at det ikke blir liggende brakk. Søndag tok de derfor kontakt med Silsand og omegn utviklingslag.

- Vi skrev et innlegg på Facebook om at vi ikke kan arrangere dette i år og at vi håper noen andre kan ta på seg oppdraget. Utviklingslaget har lagt ut innlegget på Facebook, og flere andre har også delt det, sier Storsveen.

Så langt har de ikke fått noen respons.

- Men det er flere som har skrevet at de synes det er trist om julegrantenninga blir avlyst, sier Storsveen.

- Vi i Rogneveien vel kan være behjelpelig med informasjon og tips om arrangementet. Det er bare å ta kontakt med oss, sier Storsveen.

KAN IKKE I ÅR: Rogneveien Vel håper andre kan arrangere julegrantenninga i år. Her ved Hilde Storsveen og Silje Olsvik. Foto: Christian Unosen