- Det stemmer, jeg har sagt opp, sier Kjell Are Pettersen som i løpet av et par måneder slutter som kommuneoverlege. I mars avslutter han også sitt arbeidsforhold som fastlege i Lavangen, en stillingen han har hatt siden år 2000.

Økende belastninger

Han begrunner sitt valg med at belastningen har vært stor over mange år og ikke minst med de økende krav som er lagt på fastlegene den seinere tida.

- Det har vært mange tunge belastninger og mye å gjøre over lang tid i en liten kommune. Jeg har trivdes veldig godt i et flott miljø med alle som jobber her. Endringene i fastlegeordningen medfører store belastninger og mye ansvar og ting som man egentlig aldri blir ferdig med. Det raser på med oppgaver og rapporter som skal skrives. Nå har jeg lyst til å gjøre noe annet, sier lege Pettersen. Han mener likevel å ha vært heldig med at kommunen har valgt å ha to leger. Samtidig har han hatt ansvaret for opplæring og veiledning av nye leger ved siden av stillingene. En lang periode var det også mangel på annen lege.

Et minus

- Har det hatt betydning for deg at politikerne vil flytte legen fra kontorene på Soløy som du eier, til helsesenteret på Tennevoll?

- Jeg har jo bygd opp dette legesenteret på Soløy i 2006 og som har kostet meg mye. Jeg føler at jeg hjalp kommunen i en knipe da jeg bygde det opp. Når man nå vil flytte det til helsesenteret med et pennestrøk, er det et minus, føler jeg. Det er veldig mange fordeler for mange pasienter med å ha legesentralen på ei øy for seg selv og ikke i et sentrum. Men man mister noe og noe kan bli bedre med ei flytting, medgir Pettersen som har gitt Lavangens befolkning en stabil legedekning i atten år. Når går det mot mer ustabile tider for innbyggerne.

Vemodig

- Det er veldig vemodig for meg å slutte etter så mange år. Jeg har jo fått bygd opp dette over mange år, sier han til slutt og legger til at han gjerne vil bruke sin kompetanse videre og at han nå ikke har noen annen stilling i sikte.