- Hvordan får jeg DAB i min bil? Det er det spørsmålet vi får mest av, sier kommunikasjonssjef Tommy Gaustad i Digitalradio Norge.

13. desember slås FM-signalene av i Troms og Finnmark som siste fylker ut, og da er hele Norge over på digital radio. Det rullende informasjonskontoret Radiovogna har fulgt det digitale radioskiftet fra landsdel til landsdel.

Hjelper radiolytterne der de bor

Nå er de altså i Troms, og tirsdag ettermiddag rullet radiovogna inn utenfor Euronics på Refa Brygger på Finnsnes.

- Men hvordan får man DAB inn i bilen da?

- Det finnes flere alternative løsninger. Det finnes muligheter for å etterinnstallere DAB i bilen, eller så kan man bruke DAB-adapter som er den enkleste og rimeligste løsningen, sier Gaustad.

Han forteller at mange som kommer til dem med DAB-problemer har montert antennen feil på bilen.

- Antennen ser vi ofte er problemet. Men mange folk kommer med bilene sine hit til vogna og da kan vi hjelpe dem med å justere den med en gang, sier Gaustad.

- Får dere mye kjeft fra folk?

- Nei. Folk er først og fremst glade for at vi kommer. Det virker som de er oppsatt på å beholde radio men trenger hjelp til å finne ut hvordan de skal gjøre det, sier han.

- Ikke begeistret for DAB

Willy Bergli fra Rossfjord var blant radiolytterne som tok turen til Radiovogna på Finnsnes i går.

- Jeg synes det er veldig bra at de reiser rundt slik for å svare på spørsmål. For det er ikke hos alle radioforretninger man får svar på alt, sier Bergli.

Han er ikke så veldig begeistret for den digitale overgangen.

- Jeg skjønner jo at det er økonomi som styrer det men jeg er ikke så veldig begeistret for det nye signalsystemet. Det er så dårlig, og detter ut over alt synes jeg, sier Bergli.

- BRA: Willy Bergli fra Rossfjord synes det er bra at man kan få hjelp av Radiovogna der man bor, men er ikke særlig begeistret for DAB-overgangen. Foto: Susanne Noreng